5 סיבות טובות מדוע לא כדאי לתת לילדים ריטלין
גם אם ילדכם אובחנו כסובלים מהפרעת הקשב והריכוז, הדבר האחרון שמומלץ לכם לעשות הוא לתת להם את כדור הריטלין. למרות שמרשם לכדורי הריטלין נרשם כיום בקלות רבה ורבים אלו הצורכים אותו, חשוב לזכור שמדובר על כדור שההשפעה שלו זמנית בלבד – כמה שעות ביום, והוא גדוש בתופעות לוואי המייצרות תופעות מאד לא נעימות, בעיקר כשמדובר על ילדים.
קשיים בשינה:
אחת הסיבות שבגללן כדאי שלא לתת את כדור הריטלין לילדים הסובלים מהפרעה מסוג הפרעת קשב, היא מאחר ואחת מתופעות הלוואי היא קושי בשינה. לאורך ההשפעה של הכדור ישנה תחושה של נמרצות, וגם לאחר השפעתו מדווחים אלו הצורכים את הכדור כי ישנם זרמים בגופם המייצרים תחושה של נמרצות. דמיינו לכם שהשעה 20.00 בערב, השפעת הכדור תמה אך ילדכם עדיין לא מצליח ללכת לישון.
תחושה של מצוקה נפשית:
עולמם הפנימי של הילדים הינו עולם עדין ושברירי מאד, והדבר האחרון שהייתם רוצים שהם יחושו הוא מצוקה נפשית. הילדים הנוטלים את כדור הריטלין מדווחים לא אחת על תחושות נפשיות קשות שהם לא תמיד יודעים לתאר – זאת מאחר והם ילדים. חיסכו מילדכם את תחושת המצוקה וטפלו בהם בדרך טבעית עם טיפול התנהגותי המיועד להפרעות מסוג הפרעת קשב.
חוסר תיאבון:
אתם מקפידים עם ילדכם על תפריט מאוזן וארוחות מסודרות כאשר מטרת העל היא לדאוג לגדילתם התקינה ולהתפתחותם. כדורי הריטלין ידועים ככאלו המדכאים תיאבון, כך שבמידה והילד שלכם נטל כדור עם השפעה לכ-12 שעות, סביר כי הוא לא יאכל לאורך כל השעות האלו, מה שעלול להביא לפגיעה בגדילתו ובמשקל תקין.
כאבי בטן וכאבי ראש:
ובנוסף, ישנם עוד שני סימפטומים המקשים מאד על הילדים לנהל אורח חיים תקין והם כאבים בראש ובבטן. גם לאנשים מבוגרים קשה מאד לסבול סימפטומים שכאלו, כך שבעת שמדובר על ילדים מדובר על תחושות קשות וחמורות הרבה יותר. בהפרעת הקשב והריכוז ניתן לטפל בדרך טבעית על ידי טיפול התנהגותי המותאם לבעיית השורש של ילדכם, ללא כל התערבות תרופתית.