בחירת סירים למטבח

17 במאי 2017 | מאת: | מאמרים בקטגוריה בית ומשפחה

כאשר אתם בוחרים סירים למטבח, מומלץ מאד להכיר את הצרכים שלכם, ולדעת מה כדאי לקנות. בשונה ממה שחושבים, בחירת הסיר לא מסתכמת רק בקיבולת המזון שנעשית בתוכו. ישנם עוד כמה פרטים שכדאי לדעת ולהכיר, אשר עשויים לסייע לכם בבחירה נכונה של סירים למטבח.

סירים לבישול מידי לעומת סירים לבישול חנק

בישול מידי מיועד בעיקר למאכלים עתירי פחמימות, שהם ברובם פריטי מזון מהיר: פסטה, ספגטי, קלפים של לזניה, תפוחי אדמה, וכד'. בישול מסוג כזה לא מצריך סלקציה עמוקה של הסיר, ולמעשה למעט קביעת גודל הסיר על פי הכמות הנדרשת לכם, אתם לא צריכים לדעת כל פרט נוסף. לעומת זאת, בבישול חנק, הנמשך לפחות 4 שעות ומיועד לבישול עבור קדרה (שעועית, אפונה, ושאר הקטניות), גורם בהכרח לפליטת עשן מחוץ לסיר, והעשן הזה מביא אתו גם מים רותחים שייפלטו ישירות על הכיריים שלכם וישחקו אותם. על מנת להימנע מכך, קיימים סירים שנועדו לסוג כזה של בישול. הם מכילים מכסה עם חור ארובה, המיועד להוצאת העשן מלמטה למעלה, בדומה לארובה של בית פרטי. תכונה זו מונעת את יציאת העשן מבעד לדפנות הסיר.

סירים לבישול מתכונים חדשים לעומת סירים לשימוש יומיומי רגיל

כאשר אתם מתנסים בפעם הראשונה במתכון חדש, התכונה החשובה ביותר היא הכמות של החומרים שכתוב כי יש להצטייד בהם. אי הקפדה על כמות זו, ולו בכמה טיפות, עלולה להביא לכשלון הכנת המאכל. בדיוק בשביל זה, קיימים סירים עם מד נוזלים המאפשרים לכם למדוד תוך כדי מזיגת שמנים ונוזלים את קיבולתו של כל נוזל.

סירים לבישול או סירים לטיגון

סירים לבישול הם ברובם בעלי חלק-תחתון עבה, אשר הן לכיריים גז והן לכיריים חשמליות לוקח זמן רב לחמם, ולגרום לתכולה שבתוכם לרתוח. זה קורה בכוונה, מתוך עיקרון ידוע בבישול, לפיו מאכל שמתחמם לאט נעשה בצורה הכי יסודית ולכן הוא נחשב טעים במיוחד לעומת מקבילו שבושל באופן מהיר. ברם, יש ביננו גם חובבי טיגון, ועבורם מומלץ לרכוש סיר שנראה כמו מחבת. הדופן שלו כמובן מאד דקה, יש לו מכסה ארוך ודק, בעל קוטר גדול בדרך כלל, ובנוסף לידיות הסיר, יש לו גם ידית מחבת ארוכה. זהו כלי רב תכליתי שיכול לשמש הן כסיר והן כמחבת.

 

חולמים על כלי מטבח יוקרתיים בעיצובים ייחודיים? היכנסו לאתר קלאסיקה אשר והתרשמו ממגוון גלריות מוצרים במחירים שווים לכל כיס.

סגור לתגובות על בחירת סירים למטבח

מאת:

dd

פרסם באתר כ - 4 מאמרים.

.

דילוג לתוכן