דור שפייזמן מסביר על הסכנות של כריית מטבעות וירטואליים

17 בינואר 2024 | מאת: | מאמרים בקטגוריה כללי

בראיון בלעדי חושף דור שפייזמן, חובב טכנולוגיה ידוע ומומחה למטבעות קריפטוגרפיים, את הסיכונים הפוטנציאליים הכרוכים בכריית מטבעות וירטואליים. 

"כריית מטבעות קריפטו: הזדמנות פז או איום נסתר?"

עם עלייתם של מטבעות קריפטוגרפיים, כריית מטבעות וירטואליים הפכה למיזם משתלם עבור רבים. עם זאת, דור שפייזמן, מומחה בתחום, מזהיר מפני הסכנות האפשריות הכרוכות בפרקטיקה זו. בעוד שיש הרואים בכריית מטבעות קריפטוגרפיים הזדמנות פז לרווח כספי, שפיזמן שופך אור על האיומים הנסתרים שמגיעים איתה.

כריית מטבעות קריפטו כרוכה בפתרון בעיות מתמטיות מורכבות באמצעות מחשבים רבי עוצמה כדי לאמת ולתעד עסקאות בבלוקצ'יין. תהליך זה דורש כמות משמעותית של כוח חישוב וצריכת אנרגיה. שפיזמן מדגיש את ההשפעה הסביבתית של כריית מטבעות וירטואליים, שכן היא תורמת לצריכת אנרגיה מוגזמת ולפליטת פחמן. זה מעלה חששות לגבי קיימות וההשפעות ארוכות הטווח על הפלנטה שלנו.

יתרה מכך, שפייזמן מדגיש את סיכוני אבטחת הסייבר הקשורים לכריית מטבעות קריפטוגרפיים. האופי המבוזר של מטבעות קריפטוגרפיים הופך אותם למטרה אטרקטיבית עבור האקרים ופושעי סייבר. פעולות הכרייה חשופות להתקפות, כמו תוכנות כופר, שעלולות לשבש את כל הרשת ולפגוע בנתונים רגישים. איומים אלו מהווים אתגר משמעותי לאבטחה ושלמותה של מערכת המטבעות הווירטואליים.

יתר על כן, האופי ההפכפך של שוק מטבעות הקריפטו מוסיף עוד שכבת סיכון לפעולות הכרייה. הערך של מטבעות קריפטוגרפיים יכול להשתנות באופן דרמטי בתוך תקופות קצרות, מה שמוביל להפסדים כספיים פוטנציאליים לכורים. ספייזמן מזהיר מפני השקעה עיוורת בציוד כרייה וקורא ליחידים לחקור ביסודיות ולהבין את דינמיקת השוק לפני הצלילה לעולם של כריית מטבעות וירטואליים.

"ההשפעה הסביבתית: האם אנחנו יכולים להרשות לעצמנו את העלות של כריית קריפטו?"

אי אפשר להתעלם מההשפעה הסביבתית של כריית קריפטו. תהליך כריית מטבעות קריפטוגרפיים דורש כמות עצומה של אנרגיה, שיש לה השלכות משמעותיות על הפלנטה שלנו. צריכת האנרגיה הקשורה לפעולות כרייה מושווה לעתים קרובות לזו של מדינות קטנות. שימוש מופרז באנרגיה תורם לפליטת פחמן ומחמיר את בעיית שינויי האקלים.

יתר על כן, תהליך הכרייה נשען במידה רבה על מחשבים בעלי הספק גבוה שצורכים כמות ניכרת של חשמל. מחשבים אלו צריכים לפעול 24/7 כדי לפתור בעיות מתמטיות מורכבות ולאמת עסקאות. כתוצאה מכך, חוות כרייה צורכות כמויות עצומות של חשמל, מעמיסות על רשתות החשמל המקומיות ומגבירות את הביקוש למקורות אנרגיה מבוססי דלק מאובנים.

בנוסף, החומרה הנדרשת לכרייה, כגון יחידות עיבוד גרפיות (GPUs) ומעגלים משולבים ספציפיים ליישום (ASICs), דורשת מיצוי של מתכות יקרות ומינרלים. הכרייה והייצור של רכיבים אלו תורמים להידרדרות סביבתית, לרבות זיהום והרס בתי גידול.

נשאלת השאלה: האם אנחנו יכולים לעמוד בעלות של כריית קריפטו בכל הנוגע לסביבה שלנו? ככל שהביקוש למטבעות קריפטוגרפיים ממשיך לגדול, כך גם צריכת האנרגיה הקשורה לכרייה. זה מעורר חששות לגבי קיימות הנוהג הזה בטווח הארוך.

נעשים מאמצים לצמצם את ההשפעה הסביבתית של כריית קריפטו, כגון שימוש במקורות אנרגיה מתחדשים ופיתוח ציוד כרייה יעיל יותר באנרגיה. עם זאת, צריך לעשות יותר כדי להבטיח שהעלות הסביבתית של הכרייה תמוזער ושהפרקטיקות בר קיימא יאומצו בכל התעשייה.

"סיכוני אבטחת סייבר בכריית מטבעות וירטואליים: עד כמה אנחנו בטוחים?"

כריית מטבעות וירטואליים מציבה מגוון סיכוני אבטחת סייבר שאי אפשר להתעלם מהם. האופי המבוזר של מטבעות קריפטוגרפיים הופך אותם למטרות אטרקטיביות עבור האקרים ופושעי סייבר המעוניינים לנצל נקודות תורפה בפעולות כרייה.

דאגה מרכזית אחת היא הפוטנציאל להתקפות של 51%, כאשר ישות אחת משיגה שליטה על רוב כוח הכרייה ברשת. זה יאפשר להם לתמרן עסקאות, להוציא מטבעות כפול, או אפילו לעצור את הרשת כולה. התקפות כאלה כבר התרחשו בעבר, והדגישו את הצורך באמצעי אבטחה חזקים בפעולות כרייה.

סיכון נוסף הוא השכיחות של תוכנות זדוניות שתוכננו במיוחד למקד פעילויות כרייה. קריפטו-jacking, למשל, כרוך בשימוש בלתי מורשה במשאבי מחשב לכריית מטבעות קריפטוגרפיים ללא ידיעת הבעלים. זה יכול להוביל להפסדים כספיים משמעותיים ולפגיעה בביצועי המערכת.

יתרה מזאת, השימוש בבריכות כרייה, שבהן מספר כורים משלבים את כוח המחשוב שלהם כדי להגדיל את סיכוייהם לזכות בתגמולים, יכול להיות גם פגיעות. אם שחקן זדוני ישיג שליטה על מאגר כרייה, הוא עלול להפנות את התגמולים לארנק שלו, ולהשאיר כורים אחרים אובדי עצות.

בנוסף, האחסון והניהול של מפתחות פרטיים המשמשים בפעולות כרייה חייבים להיות מאובטחים בקפידה. מפתחות פרטיים שנפגעו או נגנבו עלולים לגרום לאובדן של מטבעות ממוקשים או אפילו לחטיפה מוחלטת של פעולת כרייה.

"השוק הפכפך: כיצד משפיעה הכרייה על היציבות של מטבעות קריפטו?"

לתהליך של כריית מטבעות וירטואליים יש השפעה משמעותית על היציבות של מטבעות קריפטוגרפיים. פעילות הכרייה עצמה קשורה ישירות ליצירת מטבעות חדשים ואימות עסקאות בתוך רשת הבלוקצ'יין. תהליך זה משפיע על דינמיקת ההיצע והביקוש של שוק מטבעות הקריפטו, ובכך משפיע על היציבות הכוללת שלו.

ראשית, לכרייה תפקיד מכריע בקביעת הקצב שבו מטבעות חדשים מוכנסים למחזור. רמת קושי הכרייה ושיעור תגמול החסימה נקבעים על ידי פרוטוקול המטבעות הקריפטוגרפיים. ככל שיותר כורים מצטרפים לרשת, רמת הקושי עולה, מה שמקשה על כריית מטבעות חדשים. לעומת זאת, אם כורים עוזבים את הרשת, רמת הקושי יורדת, מה שמקל על הכרייה. התאמה מתמדת זו מבטיחה קצב יציב יחסית של יצירת מטבעות.

יתרה מכך, הכרייה משפיעה גם על הביקוש למטבעות קריפטוגרפיים. כורים בדרך כלל צוברים כמות משמעותית של מטבעות באמצעות פעילות הכרייה שלהם. כורים אלה הופכים למשתתפים מרכזיים בשוק, מכיוון שהם יכולים לבחור למכור או להחזיק את המטבעות שלהם. אם מספר רב של כורים מחליטים למכור את המטבעות שלהם בו זמנית, זה יכול להוביל לגידול משמעותי בהיצע, שעלול לגרום לירידה בערך המטבע הקריפטו. מצד שני, אם כורים מחזיקים במטבעות שלהם, זה יכול ליצור מחסור ולהגביר את הביקוש, ובכך להגדיל את ערכו של המטבע הקריפטו.

עם זאת, התנודתיות של שוק מטבעות הקריפטו יכולה להשפיע גם על פעולות הכרייה. מטבעות קריפטו ידועים בתנודות המחירים שלהם, ותנודות אלו יכולות להשפיע ישירות על הרווחיות של הכרייה. כאשר מחירו של מטבע קריפטוגרפי יורד באופן משמעותי, זה עלול להפוך לבלתי כדאי כלכלית עבור כורים להמשיך בפעילותם, מה שיוביל לירידה בפעילות הכרייה. לעומת זאת, בתקופות של מגמות שוריות בשוק, הכרייה הופכת לרווחית יותר, מושכת יותר כורים ומגבירה את פעילות הכרייה.

בעוד שלכריית מטבעות וירטואליים יש את היתרונות שלה, דור שפייזמן מדגיש את החשיבות של הבנת הסיכונים הכרוכים בכך. ככל שהעולם ממשיך לאמץ מטבעות דיגיטליים, מודעות וחינוך הופכים מכריעים עבור כורים ועסקים בודדים כאחד, במטרה למנף את ההזדמנויות שהטכנולוגיה הזו מציעה.

למידע נוסף אודות עולם הקריפטו במאמר של דור שפייזמן 

סגור לתגובות על דור שפייזמן מסביר על הסכנות של כריית מטבעות וירטואליים

מאת:

פרסם באתר כ - 196 מאמרים.

.

דילוג לתוכן