קנדידה סוגי בדיקות
קיימות בדיקות שונות לאבחון קנדידה (גדילת יתר של קנדידה). להלן מספר שיטות נפוצות המשמשות לבדיקת קנדידה:
1. בדיקות דם: בדיקות דם יכולות לזהות נוגדנים בדם המעידים על זיהום סיסטמי בקנדידה. בדיקות אלו מודדות רמות של נוגדנים ספציפיים כמו IgG, IgA ו-IgM. עם זאת, חשוב לציין כי נוכחות של נוגדנים אינה בהכרח פירושה זיהום פעיל, שכן נוגדנים יכולים להישאר בזרם הדם גם לאחר שהזיהום נפתר.
2. ניתוח צואה: בדיקות צואה יכולות לסייע בזיהוי נוכחות של קנדידה במערכת העיכול. בדיקות אלו מחפשות את ה-DNA הספציפי או סמנים של קנדידה בדגימת צואה. הם יכולים לספק מידע על סוג וכמות הקנדידה הקיימת.
3. בדיקת רוק: בדיקות רוק מבוססות על האמונה שניתן לזהות גדילת יתר של קנדידה על ידי איסוף וניתוח רוק. עם זאת, הדיוק והאמינות של בדיקות רוק לאבחון קנדידה מתווכחים בין אנשי מקצוע בתחום הבריאות.
4. בדיקת חומצה אורגנית בשתן: בדיקה זו מודדת את תוצרי הלוואי של חילוף החומרים של הקנדידה בגוף. רמות גבוהות של חומצות אורגניות מסוימות עשויות לרמז על גידול יתר של קנדידה.
5. ניתוח צואה מקיף (CDSA): בדיקה זו מספקת ניתוח מקיף של מערכת העיכול, כולל נוכחות של קנדידה. הוא בוחן את האיזון של חיידקים, פטריות וטפילים במעיים.
חשוב לציין: בדיקת קנדידה יכולה להיות מאתגרת, שכן נוכחות של קנדידה בגוף לא בהכרח אומרת שהיא גורמת לזיהום פעיל או לבעיות בריאותיות. התסמינים וההיסטוריה הרפואית של הפרט הם גם גורמים מכריעים לאבחון.
מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות, כגון רופא או נטורופתית, שיכול להעריך את הסימפטומים, ההיסטוריה הרפואית שלך, ואולי להזמין בדיקות מתאימות כדי לקבוע אם גדילת יתר של קנדידה היא דאגה עבורך.