על צוואות, ירושות וגישור בעולם המודרני
מוות של אחד ההורים, או של אחד מבני המשפחה, הוא חוויה קשה ומורכבת. גם אם היינו מוכנים לזה, וגם אם לא. המוות יכול ליצור מתחים, לחצים ומחלוקות בין כל המשפחה, בעיקר בנושא המורכב כמו צוואות וירושות. מחלוקות אלה, לעיתים, יכולות להיגרר, ולהימשך שנים רבות, עד כדי כך שממש כל המשפחה נהרסת בגלל זה. בעבר, על מנת לפתור בעיות כאלה, היו פונים לבית המשפט. אז המאבק היה יכול להיות ארוך מידי, להוציא אנרגיות מיותרות, זמן וכסף ולגרום בעיקר לצער, תסכולים, כאבים ועגמת נפש. אם כן, מה ניתן לעשות? כיצד ניתן ליישב את אותן המחלוקות בצורה הטובה ביותר?
היום, בעידן המודרני, קוראים לזה גישור.
עולם הגישור הוא עולם מרתק, שנותן אפשרות ליצירת שיח מסוג אחר. אם כאשר מנסים לפתור את המחלוקות והסכסוכים בדרך של משחקי כבוד, כעסים או אגו, לא ניתן להשיג דבר, באמצעות הגישור אנחנו משיגים משהו אחר לחלוטין. אנחנו משיגים הידברות, כבוד אחד לשני, הקשבה ובעיקר שפה חיובית. כל אלו תורמים ליצירת דיאלוג אחר, שבסופו של דבר משרת את כל הצדדים המעורבים בסכסוך.
גישור משפחתי
גישור משפחתי מתקיים באמצעותו של מגשר, אשר אינו מכיר את אחד בני המשפחה המעורבים בסכסוך, ואין חשש שיהיה ניגוד אינטרסים. תחילה, הוא יושב עם כל אחד מבני המשפחה בנפרד. הוא מנסה להבין מהם, כל אחד מנקודות מבט. מה קרה, מה התרחש, מהם רצונותיו, ממה הוא חושש ומה הוא מנסה להשיג. לאחר שהמגשר ישב עם כל אחד בנפרד, יושבים עם כל ביחד, ומעלים את כל הרצונות שלכ כולם. בגלל שמדובר בנושא רגיש כמו צוואות וירושות, עלולות להיות בעיות רבות בדבר הזה. לפעמים אחד ההורים אמר משהו בכתב, אבל כתב בצוואה משהו אחר. לפעמים מדובר במוות של אנשים שהיו ממש חולים, ולא כתבו את הדברים בצלילות דעת ומחשבה. יש הרבה מאוד בעיות בנושא הזה, ולכן כאשר כולם יושבים יחד עם מגשר, הוא יכול להכווין אותם בדיוק, על מנת לנסות ולממש את רצונותיהם של כולם.
על מנת שהגישור יתבצע, צריכים להתקיים מספר כללים עיקריים:
ראשית, רצון. כל בני המשפחה צריכים לרצות לפנות לגישור משפחתי . אם אחד מבני המשפחה אינו מעוניין, התהליך לא יכול לצאת לפועל, שנית, כבוד. חייבים שיהיה כבוד בין כל בני המשפחה, למרות הסכסוך. לבסוף, צריך שכל בני המשפחה יחתמו על חוזה שבו מפורטים כל הקביעות אשר הוסכמו. כולם חייבים לחתום עליו, ויש לו גם תוקף משפטי. אם אחד מבני המשפחה אינו חותם, עלולים להמשיך ולהיווצר מחלוקות, שיכולות להסתיים בבית המשפט.
עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך..
מאת: marina2016
marina2016 פרסם באתר כ - 84 מאמרים.