נתונים קליניים מאמתים שטכנולוגיית MeMed BV החלוצית משפרת את האבחנה של ילדים מטופלים עם חום במחלקות המיון
נתונים קליניים מאמתים שטכנולוגיית MeMed BV החלוצית משפרת את האבחנה של ילדים מטופלים עם חום במחלקות המיון
*לעיתים קרובות אין אבחנה קלינית בין זיהומים חיידקיים וויראליים, מה שמוביל לניהול לא הולם של הטיפול בחולים ולשימוש לרעה באנטיביוטיקה
*®MeMed BV היא טכנולוגיית מבחן תגובה חיסונית הבטוחה למארח הראשונה שאושרה בידי ה-FDA שיכולה להבחין במדויק בין השניים תוך 15 דקות בלבד
פתח תקוה וחיפה, 18 באפריל 2023, (GLOBE NEWSWIRE) :
MeMed, מובילה בתחום המתפתח של טכנולוגיות מתקדמות לתגובת מארח, ומרכז שניידר לרפואת ילדים, בית החולים היחיד מסוגו בישראל המציע טיפול שלישוני מקיף, מכריזים כי נתונים קליניים מהמחקר העצמאי והפרוספקטיבי Roseta, שפורסמו לאחרונה ב-PLOS One, הראה כי בדיקת MeMed BV מספקת אבחנה מדויקת של זיהום חיידקי לעומת זיהום ויראלי ומפחיתה את השגיאות שיכול לבצע רופא במחלקות המיון.
מאמר המחקר של Roseta נקרא: אטיולוגיה חיידקית לעומת ויראלית של חום: מחקר פרוספקטיבי של בדיקות במארח לתמיכה בדיוק האטיולוגי של רופאי המיון.
חום הוא סימפטום שכיח בילדים המגיעים למיון ובשל מגבלות של הצורך בקבלת החלטות בזמן אמת, הרופאים המטפלים מבצעים לעתים קרובות אבחנות משוערות. אי ודאות אבחנתית זו יכולה לגרום לניהול לא מיטבי של הטיפול בחולים, כולל שימוש לא זהיר באנטיביוטיקה [1,2]. יש צורך דחוף בבדיקה מהירה ומדויקת שתוכל לסייע לרופאים להבחין בין זיהומים חיידקיים לנגיפים, לאפשר אבחון משופר ולהקטין את השכיחות של מרשמי אנטיביוטיקה מיותרים.
כדי לתת מענה לצורך הבלתי מסופק, MeMed פיתחה את הטכנולוגיה המתקדמת לתגובת מארח, הראשונה בעולם מסוגה שאושרה בידי ה-FDA בארצות הברית, המבדילה בין זיהום חיידקי לנגיף תוך 15 דקות – מבחן MeMed BV.
המחקר של Rosetta התייחס לפוטנציאל של MeMed BV להשפיע על קבלת החלטות וניהול מרשמי האנטיביוטיקה במחלקות הטיפול הנמרץ על ידי השוואת הביצועים שלו לחשד האטיולוגי של הרופא בבדיקת המטופל. למחקר נרשמו 287 משתתפים בגילאי 3 חודשים עד 18 שנים, עם זיהום בדרכי הנשימה או חום ללא מקור ברור, במיון ילדים שלישוני.
MeMed BV הראתה דיוק אבחוני גבוה, עם שטח מתחת לעקומה (AUC) של 96%, רגישות של 89%, ספציפיות של 92% וערך ניבוי שלילי (NPV) של 99%. ויותר מכך, בהשוואה בין החשד של הרופא לתוצאות של MeMed BV ולתקן הייחוס, ובהנחה של אימוץ מלא, המחקר מצא כי ל-MeMed BV יש פוטנציאל לשפר את האבחון של הרופא ולהפחית את הטעויות פי שניים בערך, מ-16% ל-8%.
ד"ר מירב מור, ראש תחום בקרת זיהומים בבית החולים ורופאת מיון בכירה במרכז שניידר לרפואת ילדים, אמרה: "בשניידר, אנו מחויבים לספק טיפול בילדים ברמה עולמית. במחקר Rosetta, הערכנו את ההשפעה של שילוב MeMed BV לצד תקן הטיפול שלנו בילדים וגילינו את הפוטנציאל המשמעותי שלו לשיפור תוצאות הטיפול תוך התייחסות למשבר העמידות אנטימיקרוביאלית העולמי".
ד"ר ערן עדן, מנכ"ל ומייסד שותף של MeMed, הוסיף: "אנו שמחים להציג את הממצאים האחרונים ממחקר Roseta, המתמקד בחולים ילדים המגיעים לחדר המיון עם שמקורו לא מזוהה או עקב דלקות בדרכי הנשימה. המחקר מוסיף לנפח ההולך וגדל של עדויות המדגישות את המהימנות של MeMed BV במרחב מגוון של אוכלוסיות. תוצאה זו משמשת עדות למחויבות הבלתי מעורערת שלנו – לספק תוצאות קליניות אדירות, ואנו מצפים לפרסם בנוסף, בבוא העת, את תוצאות מחקר השימוש ב-MeMed BV באוכלוסיות מטופלים אחרות".
אודות MeMed
המשימה שלנו ב-MeMed היא לתרגם את האותות המורכבים של מערכת החיסון לתובנות פשוטות שמשנות את האופן שבו מחלות מאובחנות ומטופלות, ומועילות מאוד לחולים ולחברה.
עקבו אחר MeMed והתחברו אליה בלינקדאין, בטוויטר ובפייסבוק.
ליצירת קשר:
Will Harris, VP Marketing, MeMed
[email protected]
איש קשר לתקשורת:
Consilium Strategic Communications [email protected]
אודות מרכז שניידר לרפואת ילדים
מרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל הוא בית החולים השלישוני המקיף היחיד מסוגו בארץ ובמזרח התיכון, המציע את כל מגוון תחומי רפואת הילדים תחת קורת גג אחת לכל הילדים בגילאי 0-18. מאז הקמתו בשנת 1991 חולל שניידר מהפכה בתחום רפואת הילדים בארץ והוכר כאחד ממוסדות רפואת הילדים המובילים בעולם.
שניידר שואבת את שמה ממייסדיה וממיטיביה הגדולים, אירווינג והלן שניידר ז"ל מניו יורק, שקידמו גם את מורשתה לשמש גשר לשלום בין העמים. באמצעות מדיניות דלת פתוחה זו, שבה מטופלים כל הילדים ללא הבדל גזע, דת או לאום, שניידר מקבלת מטופלים ממדינות שכנות, כולל הרשות הפלסטינית וירדן, וממרחקים כמו אפריקה, אסיה ומזרח אירופה.
מרכז שניידר כולל 250 מיטות, 43% מהן לטיפול נמרץ (יחידות טיפול נמרץ, נאונטולוגיה, כוויות ועוד). המרכז הרפואי משמש כמרכז הפניות ארצי להמטולוגיה-אונקולוגיה, אנדוקרינולוגיה וסוכרת, קרדיולוגיה והשתלות איברים ומח עצם.
רק לילדים
שניידר ילדים עוסק כולו בילדים. הוא משתמש בגישה ייחודית לרפואת ילדים שבה מתייחסים לילדים כילדים ולא כמבוגרים קטנים. כיוון שיש להם משאבים רגשיים ופיזיים שונים לריפוי, שניידר ילדים נוקט בגישה רב-תחומית של "טיפול בילד שלם", לפיה הטיפול משולב בטיפול רגשי, פסיכולוגי, חינוכי והתפתחותי.
מצוינות רפואית
שניידר הוביל מהלכים ראשונים רבים בארץ ובעולם: השתלות מרובות איברים, ניתוחי לב בפג במשקל 780 גרם, החלפת מסתמי לב באמצעות צנתור, גילוי גנים חדשים לפיגור שכלי, ניסויים בלבלב מלאכותי וטכניקות כירורגיות וטיפוליות חדשניות. שני רופאים זוכים בפרס הגבוה ביותר בישראל: פרס ישראל למחקר רפואי.
מצוינות אקדמית
שניידר חבר בשירותי בריאות כללית – קופת החולים הגדולה בישראל – ומרכז רפואת הילדים היחיד שלה הכולל 14 בתי חולים. באמצעות השתייכותו לבית הספר לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב, כל מחלקה מקיימת הוראה והכשרה של רופאים, סטודנטים לרפואה, אחיות וצוותים פרא-רפואיים. יותר ממחצית רופאיו מכהנים בפקולטה לרפואה של סאקלר, וכ-14% מחזיקים בתואר פרופסור.
איש קשר ממרכז שניידר לרפואת ילדים:
Michal Konforti
[email protected]
*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire
עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך..
מאת: 123haimnoy
123haimnoy פרסם באתר כ - 1267 מאמרים.