כל מה שאתה צריך לדעת על ניסור בטון
בשנים האחרונות אנו רואים יותר ויותר אנשים אשר עושים שימוש בניסור בטון, במיוחד שמדובר על שיפוץ בתים או בתים חדשים אשר צריכים צנרת ביוב מים, תעלת מזגן ועוד. ניסור בטון כולל שימוש בכלים מתקדמים ביותר בסיס היהלום, אשר איתם ניתן לנסר את קירות הבטון בצורה הטובה והמדויקת ביותר עם פחות רעש ופחות אבק ולכלוך.
מהו ניסור בטון?
ניסור בטון הוא למעשה פעולה בה ניתן לחדור לקירות הבטון על מנת לעשות דלתות, חלונות או פתחי אוורורו שונים. בנוסף לכך, עם ניסור בטון ניתן לעשות תעלת מים למזגן, צנרת ביוב ומים ועוד. כך שניסור בטון היא פועלה מאוד חשובה בכל מה שקשור לשיפוץ הבית או חיבור הצנרות בבתים חדשים שאין בהם חיבורים כלל וכלל.
איך מתבצע ניסור הבטון?
ניסור הבטון מתבצע ע"י מסור חשמלי אשר עשוי מיהלום שהוא חומר חזק ועמיד על מנת לבצע ניסור קירות בטון. רוב המכשירים לניסור הבטון עשויים מחומרי היהלום אשר נותנים תוצאות מדויקות ומקצועיות. מסור החשמל עושה עבודה שקטה, נקייה ומסודרת. ישנם שתי דרכים עיקריות לביצוע ניסור בטון. דרך אחת, היא בשיטת השיטה הרטובה בה משפריצים מים על השטח המנוסר ואח"כ מקררים את אזור ומונעים את התפזרות האבק. דרך שניה, היא דרך חדישה יותר וגם יקרה, מדובר על שיטות ניסור בטון ע"י קרני לייזר שמחממות את אזור הבטון אשר יש לנסרו. עם שיטת ניסור זאת האבק אינו מתפזר במהלך העבודה, וכך למעשה יש פחות לכלוך כתוצאה מהניסור.
לשם מה אנו צריכים ניסור בטון?
ניסור בטון נועד על מנת שנוכל לחדור לקירות הבטון הקשים, וזאת כדי לשפץ ביתנו על מנת לעשות דלתות נוספות, חלונות או פתחי אוורור, גרמי מדרגות, מעקות מבטון, עמודים וקורות בטון ועוד. מעבר לכך עם עבודות ניסור הבטון ניתן לעשות צנרת לביוב, תעלות למזגן ועוד. ניסור הבטון נועד לפירוק מבני בטון , מקלטים וגשרים. לצורך פירוק מבנים קשים אלו יש צורך במנסרות עם יהלומים או מקדחות פטיש אשר מסוגלים לנסר כל בטון קשה עד ולחדור לעומקו ולנסרו באופן מדויק מאוד.
אילו הכנות יש לבצע לפני שעושים ניסור בטון?
בטרם מתחילות הכנות ניסור הבטון יש צורך לעשות כמה הכנות, אשר כוללות סימון של האזורים בהם יש לנסר את הבטון. יש להרחיק ריהוט ואבזרים אשר נמצאים בחדר, ואף לעטוף אותם בניילון על מנת שלא יתלכלכו במהלך ניסור הבטון ויקבלו אבק. כמו כן, בעת הניסור יש לעמוד במרחק של 4 מטרים ומעלה ולא קרוב מדיי לניסור או פשוט לא להיות במקום הניסור, על מנת לא לנשום את האבק אשר יוצא במהלך הניסור וכן לכלוכים שונים. בטרם הניסור יש לבצע בדיקה של הקירות משני צידיהם, וכן בדיקה נוספת האם עוברות דרכם תשתיות שונות כגון: חשמל, מים, גז טלפון ועוד. חשוב שהאנשים שתביאו לבצע את העובדות הם אנשי מקצוע עם וותק וניסיון ולא חפרים. בכל ספק לגבי הקיר לעמוד בניסור יש לפנות למהנדס מוסמך אשר יאשר את ביצוע עבודות הניסור.