לקויות למידה ואבחונים
תלמיד שלא מצליח לעמוד בציפיות או לא מצליח לשמור על רמה אחידה יחד עם שאר בני הכיתה יכול לבנות דימוי עצמי נמוך בעוד שזה בכלל לא בגלל משהו שהוא עושה או לא עושה. לעתים ישנן לקויות למידה המשפיעות על התלמיד ומונעות ממנו לממש את הפוטנציאל הטמון בו. במקרים כאלו, כאשר מתחילים להבחין בסימנים ללקות למידה, ימליץ הצוות החינוכי לפנות לאבחון דידקטי על מנת לאבחן את הבעיה והקושי. כשיש אבחון לבעיה ויודעים לשים עליה את האצבע – הרבה יותר פשוט לפתור אותה.
אבחון דידקטי הוא אבחון מעולה על מנת לאתר את הקשיים והבעיות של תלמידים וגם של מבוגרים בכל הקשור ללקויות למידה. אנשים מוסמכים שעברו הכשרה בתחום יכולים לאבחן את הקשיים לאחר אבחון מעמיק תוך מתן דגש על הקשיים שבגינם הופנו או פנו הנבדקים לאבחון. לעתים מספיק אבחון דידקטי כדי לאתר את הבעיה אך לפעמים יש צורך להיכנס עמוק יותר ובמידה ויש סימני לקשר רגשי או נפשי לבעיה יש צורך לבצע אבחון פסיכודידקטי כדי לקבל תמונה רחבה יותר ולאתר את הבעיה.
בסוף כל אבחון יאסוף המאבחן את כל הממצאים מהאבחון ומהשיחות עם הצוות החינוכי, הנבדק ועם ההורים של הנבדק (במידה וזה רלוונטי) ויתן את מסקנותיו. המסקנות יכולות להועיל לנבדק בהרבה דרכים – הן בהתאמת תכנית לימודים מתאימה, הן בהקלות במבחנים ובגרויות והן מבחינת ההבנה של הבעיה וקבלת כלים כדי להתמודד איתה. לקויות למידה אמנם לא עוברות מעצמן, אבל ההתמודדות איתן הופכת להיות הרבה יותר פשוטה כשלומדים על ידי אנשי מקצוע מוסמכים איך לעשות זאת.