(קואוצ'ינג)
איך מצליחים להיחלץ מהתקיעות, מהשגרה ומהייאוש, וסוף סוף למצוא בן זוג? חנן (36) וטלי (32) נשואים והורים לשניים, מגדירים את עצמם "מורים לאהבה". כבר שמונה שנים שטלי, מאמנת ובעלת תואר שני בפסיכולוגיה, וחנן, איש היי-טק שעזב את התחום, מציעים סדנאות למציאת זוגיות. בסדנאות שלהם הם משלבים טיפול בשיטת נשימה מודעת הנקראת "רי-ברת'ינג" (Rebirthing) בכלים הלקוחים מתחומי האימון (קואוצ'ינג) והדמיון המודרך. הם אומרים, ומספרים איך הם עוזרים למטופלים שלהם ליצור כלים שיעזרו להם לשלוט ולמקד את המחשבות שמשתוללות בלב ובראש של כמעט כל מי שחוצה גיל מסוים ומוצא את עצמו ללא זוגיות, בעוד החברים מסתדרים זוגות-זוגות. אז איך עושים את זה? שלב א,' אבחון המעצור: מהם הפחדים והאמונות שמעכבים את הזוגיות? אומרים טלי וחנן. טלי: "מצד אחד, הסביבה התרגלה לראות אותי כרווקה שתמיד מגיעה לבד, אז איך פתאום אביא איתי מישהו? אני חוששת מכך שיסתכלו עליי, ממה יגידו". שלב ב,' שאלת השאלות: האם אתם בכלל פנויים לקשר? טלי: "לא מעט רווקים ורווקות אומרים שהם רוצים זוגיות, אבל הם לא באמת שם. אני קוראת לזה 'הרוצים לרצות.' איך מזהים אנשים כאלה? למשל, כשסוף-סוף יש להם דייט, הם פתאום נורא עסוקים. הם נורא רוצים להיות מסוגלים, הם מצהירים שהם מוכנים, מפנטזים שהם יעשו הכול כדי שתהיה להם זוגיות – אבל בפועל הם דוחים את העשייה".
בשביל להיות ביחסים טובים, אהבה לא מספיקה לנישואים בריאים. נישואים הם מבחן למיומנויות הרגשיות של כל אחד מבני הזוג. מכיוון שאת רובנו לא לימדו את הכישורים הנדרשים ליחסים טובים בנשואים, מערכות יחסים רבות אפילו כאלו שמבוססים על אהבה, הם מאבק מתמשך אם לא לומדים את המיומנויות הנדרשות למערכת יחסים בריאה. המיתוס השני שתוקע הרבה מאוד זוגות בנושא אהבה הוא, שאם בן הזוג אוהב אותך הוא אמור לדעת מה אתה רוצה. נשמע לכם מוכר? הרבה בני זוג מניחים שאם בן הזוג שלהם באמת אוהב אותם, הם לעולם לא יצטרכו לנסות להעביר לו את המחשבות והרגשות שלהם. רעיון זה של "טלפתיה רומנטית" הוא פנטזיה נחמדה, אבל מערכות יחסים אמתיות צריכות להיות מבוססות על תקשורת ברורה. לדוגמה, אם את רוצה שבן הזוג שלך יקשיב לך ולא יבוא עם עצות, עליך לבקש את זה בצורה ישירה ולומר "אני עכשיו זקוקה רק להקשבה ולהבנה שלך ולא לעצות, את מוכן רק להקשיב?" האשמות, תלונות וחוסר שביעות רצון לא יעבדו לך.
ההצעה להפוך למטפלת רשמית הגיעה מיוזמתה של העובדת הסוציאלית לאחר שהאם התקשתה להסתדר עם המטפלות הקודמות. לאחר לבטים ובעידודה הנמרץ של האם, היא החליטה לקחת את המשרה. על אף שהיא עצמה אחות מוסמכת במקצועה, הכשרה מהסוג הזה אינה תנאי לתפקיד. היא אומרת, "אני עושה את זה מכל הלב וזה קירב אותנו בצורה בלתי רגילה. חלק מהדברים עשיתי עבורה בכל מקרה גם לפני כן אבל עכשיו יש לזה הכרה". עם זאת, היא מסייגת את דבריה ואומרת כי "לא הייתי ממליצה על כך למישהו שלא יכול להתחייב. במקרה כזה עדיף לא להתחיל כי זה עשוי לשבור את המטופלים ולהכניס אותם לסחרחורת, אפילו בריאותית. זו משרה לכל דבר, אבל בלי אפשרות להתפטר כי צריך לחשוב על ההשלכות הרגשיות של התפטרות כזאת". אומרת ריקי, "שני דברים חשובים שכדאי לדעת: אל תנסו להפוך את השגרה של המטופל ולשנות סדרי עולם, אפילו אם מדובר באבא או אמא שלכם, ואל תיגררו לעימותים. מדובר באנשים שהיו פעם צעירים וחזקים ולפעמים צריך לכופף את הראש ולתת להם לפרוק. הם סומכים עליכם ולכן מרשים לעצמם". שירותי ליווי
כמו שאדם צריך לשקול את הדיבורים שלו, לא פחות חשוב שידע להקשיב לשני. עניין של הקשבה זה דבר גדול ומעטים האנשים שיכולים להקשיב. הרבה אוהבים לדבר ולהשמיע אבל לשמוע את הצד השני, קשה. מה זה אומר לשמוע את הצד השני? זה אומר שאתה מעריך את מה שיש לו להגיד, מבין שזה חשוב. אתה מוכן להתבונן. הקשבה זה לא שמיעה – שמיעה זה באוזן, הקשבה נכנסת ללב, אתה שם לב ומתבונן מה הוא אומר. אם אומר לך משהו אז את לא אומרת כן שמעתי, מכירה את הדברים האלה, אלא מקשיבים ומתבוננים. בשביל להקשיב אי אפשר להיות אדם אגואיסט. אדם אגואיסט לא יכול להקשיב. רב העולם לא מקשיבים, כולם משמיעים, רוצים שישמעו אותם. האדם האגואיסט, שיש לו רצון לקבל לעצמו, הוא בעיקר משמיע, לא יכול להקשיב באמת. כדי להקשיב לשני באמת אתה צריך להנמיך את עצמך. לא תוכל להקשיב לשני אם אתה מלא בדעות שלך ומה שהשני אומר זה רק כלי לנגוח בו.
עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך..
מאת: Emelia Dickson
Emelia Dickson פרסם באתר כ - 1 מאמרים.