(עדיף להיות תמיד ביתרת פלוס…)

23 בדצמבר 2022 | מאת: | מאמרים בקטגוריה פרסום באינטרנט

אי אפשר רק למשוך כל הזמן, צריך גם להפקיד (עדיף להיות תמיד ביתרת פלוס…) העניקו תשומת לב לבן או בת הזוג, תגידו שאתם אוהבים, תזכרו להתנצל כשצריך אלו דוגמאות להפקדות (משיכות הן הפוכות). אמון. תשמרו אותו בכל מחיר. בלי סודות ובלי "שקרים לבנים". שקר לבן הוא שקר שמי שמבצע אותו טוען שהוא לבן.. שקרים ומניפולציות סופן להתגלות. חוסר יושרה במערכת היחסים הכי קרובה שלכם היא מתכון בטוח לכישלון. בזוגיות – כל מה שאתה רוצה תן! רוצים כבוד? תנו כבוד , רוצים תשומת לב? תנו, כל מה שאתם רוצים תנו אתם בזוגיות. ללא התניות. זה יחזור אליכם. הקשבה. נקודת המפתח במערכות יחסים בכלל ובנישואין בפרט. מערכות יחסים טובות הן כאלו שיש בהן תקשורת טובה ותקשורת מתחילה בהקשבה. לא מספיק לשמוע. צריך להקשיב. לעולם אל תזלזלו בחלומות של בן הזוג, עזרו להם להגשים. אהבה זה הכוח החזק בעולם. תגידו, תגעו, תשנו מחובקים. כל לילה. זוגיות היא דבר נפלא, לא רק מערכת יחסים, אלא מערכת יחסים אינטימית. אל תשכחו לגעת, לחבק, לא הולכים לישון כועסים.

אז מה עושים כדי לשפר זוגיות? הרבה עבודה, הסוד לזוגיות טובה, מוצלחת ומאושרת הוא השקעת מאמץ בזמן המשותף. המון ויתורים משמעותיים, הבנה שבני אדם משתנים, מתפתחים וכדי לשמר את הניצוץ צריך לבצע התאמות. מהצד לפעמים זה נראה שלאחרים קל יותר (מה שלפעמים גורם להפתעה גדולה כששומעים על פרידתם). אל תפלו להשוואות חסרות מידע, אף אחד לא יודע מה באמת קורה בין זוגות אחרים ואיזה וויתורים והקרבות נעשים במערכת היחסים שלהם. זכרו שאתם שני אנשים שונים לחלוטין – לכל אחד דעות משלו, רצונות משלו, פחדים משלו ואלה הולכים ומתעצבים, משתנים עם הזמן. הקפידו לכבד את הדעה והרצונות של בן/ת הזוג, לא לוותר על עצמכם, כן להיות פתוחים לשמוע. זוגות רבים, לאחר תקופה ממושכת נופלים להרגלי השגרה ולוקחים כמובן מאליו את מה שיש להם. חשוב לדעת שהכל שביר ועדין ומצריך תחזוקה והערכה, כשבן/ת הזוג עושים עבורכם משהו הביעו הערכה, הקפידו להשיב באותו מטבע וגם לעשות עבור הצד השני. כדי ששני אנשים יוכלו לחיות יחד בשלום, עליהם לגשר על הפערים ביניהם, ללמוד להוקיר את התכונות זה של זו, גם את אלו הטובות פחות, להשקיע זמן, מחשבה ומאמץ, בדברים החשובים לבני הזוג. נערות ליווי

לקבל את החבילה הזו בשלמותה, היא אבן דרך משמעותית ביחסים שלכם. 4. אתם יכולים להביע את דעתכם בחופשיות, ויודעים שבן או בת הזוג, יקשיבו לכם ויקחו את דעתכם בחשבון. אין זה אומר שהם יסכימו אתכם. 5. אתם מבינים שבמערכת היחסים שלכם יש שלושה צדדים: כל אחד מבני הזוג והמערכת הזוגית עצמה, כך שברור לכם שכל דבר שאתם עושים למען המערכת עצמה, למעשה תורם גם לשניכם. 6. ריבים וויכוחים קיימים בכל מערכת זוגית, אבל הם לא גורמים לכם להרגיש חסרי בטחון או הערכה עצמית. אתם יודעים שגם כשבן או בת הזוג כועסים, אין זה אומר שהאהבה ביניכם נעלמה. אתם מבינים שלהתווכח הוא חלק מכל מערכת יחסים בריאה. 7. כשאדם אחר שואל על מערכת היחסים שלכם, לרוב יש לכם דברים חיוביים לומר עליה. 8. התקשורת ביניכם פתוחה ומקבלת, לא תמיד רגועה, לא תמיד אחידה, אבל אתם יודעים שבן הזוג מעוניין במה שיש לכם לומר, ושיחד תפתרו את הקושי שהגעתם אליו. זוגיות בריאה או מוצלחת היא תוצר של עבודה. עוד לא ראיתי או פגשתי זוג שמנהל מערכת יחסים טובה אשר לא עבר משברים ומחלוקות, והיה צריך לעבוד על המערכת יחסים. העקרונות המוצגים הם כלליים, אך לרוב, במידה והם קיימים, הזוגיות שלכם תהיה מקור לכוח. במידה והם לא קיימים אתם מוזמנים לפנות לשיחת יעוץ ונוכל דבר על הדברים ולהבין האם טיפול הוא צעד נכון עבורכם.

יותר ויותר זוגות נתקלים בבעיות בזוגיות שלהם, ומרגישים שהם איבדו את הערכים החשובים בשגרת החיים ובאתגרים שהחיים מציבים לפנינו. הבעיה היא שכאשר אנחנו לא חיים במתאם לערכים שלנו, אנחנו נפגעים באופן אישי וזוגי. כל אחד כמובן היה רוצה לתת לילדים שלו דוגמה להתנהגות ערכית, ולכן כל כך חשוב להיות מודעים לערכים החשובים ולקיים אותם. האם גם אתם מוצאים את עצמכם פועלים בניגוד לערכים שלכם בזוגיות, וגם נפגעים מבני הזוג שלכם שגם הם פועלים בניגוד לערכים שלהם? לא פעם אנחנו נאחזים בפנטזיה, שלו רק בן הזוג שלנו היה משתנה, היינו מאושרים יותר. כאשר בן זוג משמעותי עבורנו, כאשר הוא חבר אמיתי תומך ומלווה אותנו, האנרגיות שלנו מתפנות לתחומי החיים השונים ולא רק להישרדות. אדם שבטוח בערכו, יכול לקבל את השני כפי שהוא. לעומת זאת כאשר אנחנו מרגישים נחיתות, אנחנו נעשים ביקורתיים ונוכחים למגרעות בן הזוג. כאשר אנחנו בטוחים יותר בעצמנו, אנחנו יכולים לקבל גם את חסרונותינו שלנו וגם את חסרונותיהם של בני זוגנו. כתוצאה מכך אנו מגלים מידה רבה יותר של נכונות, כיוון שאיננו רואים בכך איום על ערכינו.

מבחינתכם, המתדיינים, חשוב להבין כי ככל שהשופט נזקק ליותר כלים שכאלה הרי שהוא פחות "בטוח" בהחלטתו, ולכן גם עולה הסבירות ששני הצדדים יותר מוקצנים בעמדותיהם. התוצאה הישירה היא סחבת ואי קבלת החלטה מצד השופט. כשבסופו של דבר ניתנת החלטה, הסיכוי הוא שכולם יצאו לא מרוצים. לכן ההמלצה למתן עמדות, להתחשב ולבוא לקראת ההורה האחר, לטובת כל הנוגעים בדבר, תקפה גם כאן. האם השופט ייפגש עם הילד? בשנים האחרונות ישנה יותר פתיחות לשמיעת רצונם של הילדים בבתי המשפט לענייני משפחה. הכל תלוי בגיל הילד, בבגרותו, בשופט עצמו ופרמטרים נוספים. כמובן שהדברים שאומר הילד אינם מגיעים לידי ההורים ולא מופיעים כלשונם בפסק הדין. הערכת התכנית הניסיונית לשיתוף ילדים בהליכים משפטיים הנוגעים להם בבתי משפט לענייני משפחה – מרכז אנגלברג לילדים ולנוער. ח הסופי של ועדת שניט ותזכיר החוק "הורים וילדיהם" מטעם משרד המשפטים, יותנע תהליך חברתי שיביא לשינוי מהותי ביחס החברה, משרד הרווחה ובתי המשפט להורותם של האבות בפרט ולהורות בכלל, וכתוצאה יצומצם ויוקל ההליך המשפטי.

סגור לתגובות על (עדיף להיות תמיד ביתרת פלוס…)

מאת:

פרסם באתר כ - 1 מאמרים.

.

דילוג לתוכן