בזוגיות, הכל יקום וייפול על תקשורת
כל פעילות שאתם במודע פיניתם לה זמן מתחזקת ומשמרת את האש של הזוגיות שלכם. 2) בזוגיות, הכל יקום וייפול על תקשורת. זוגיות מצליחה באמת היא זוגיות שקיימת בה תקשורת טובה בין בני הזוג. תקשורת היא הבסיס לזוגיות יציבה. על מנת להגיע לזוגיות מאושרת, שני בני הזוג צריכים להתחייב לדבר אחד לשני ולשתף ברגשות, במחשבות ובתובנות. גם במקרים של ריב, וגם במקרים בהם הופתעתם לטובה מבן הזוג, חשוב מאוד לדבר על כך בינכם. תקשורת טובה בין בני זוג היא שכל צד מרגיש בנוח להגיד את מה שעל ליבו, אפילו אם הוא קשה וכואב, והצד השני מנגד מקבל, מכיל, מבין ויש הידברות בנושא. לשני בני הזוג צריך להיות איזון בדבר. כל צד צריך לדבר על מה שכואב לו וכל צד צריך להכיל את השני במטרה להגיע למקום טוב יותר בזוגיות. גם אם ישנו דבר חיובי ששמתם לב אליו בבן הזוג, חשוב מאוד לפרגן לו ולהגיד לו על כך. 3) זוגיות היא מעין מעגל משותף בחיים. בזוגיות טובה, לכל אחד מבני הזוג, צריך שיהיה את המעגל המשותף של הזוגיות וגם מעגל נפרד לכל אחד.
מגורים משותפים ושיתוף פעולה כלכלי משויכים בדרך כלל למשפחה. לדבריו המשפחה ממלאת פונקציות כלכליות, חברתיות ופונקציה של רבייה, כאשר פונקציות הרבייה של המשפחה היו לעיתים משניות לפונקציות החברתיות והכלכליות שלה. ג'ורג' מרדוק(אנ'), לעומתו, מציין ארבע פונקציות עיקריות למשפחה שהן: הולדה, חינוך וצבירת נכסים. מדגיש את המשפחה כמוסד המעניק סוציאליזציה והיותה סוכן בהנצחת המסורת החברתית. כיוון שפונקציות החינוך והסוציאליזציה כלולות בתוך ההגדרה הכוללת של פונקציות חברתיות, וצבירת נכסים או חסכנות היא חלק מהפונקציות הכלכליות להגדרתו של וויניק. שתי הגדרות אלו הן פונקציונליסטיות – הן מגדירות את המשפחה על פי התפקידים שהיא ממלאת, ובכך מתעלמות משאלת יחסי הכוח במשפחה. כמו כן, הגדרה זו אינה מצליחה להכיל את המגוון המלא של המשפחות הקיימות בחברה. בין השאר היא אינה מכילה משפחות זוגיות, ומשפחות חד הוריות. כמו כן הגדרות אלו הן מהותניות. באנתרופולוגיה בת ימינו רבים טוענים שאין לחפש הגדרה למשפחה. לעיתים רבות קיימת ההתערבות של החברה החיצונית למשפחה במבנה התא המשפחתי, אשר נועדה ברוב המקרים להשפיע על צורתו והיקפו, ולא לבטל את קיומו. שירותי ליווי
כאשר מתייחסים לנושא נכוחה, מתגלה כי טקסט הנישואים, עם הכתובה, השבועות וכל מה שמסביב, הוא בעצם סוג שלהסכם חיים משותפים – עתיק, בעל נופח דתי, אבל בסך הכול הסכם. עם זאת, ברור כי הסכם הזוגיות מבוסס על רגשות – ולא סתם רגשות, אלא על אהבה! במציאות, גם כיום, נדירים עדיין הם המקומות אשר מאפשרים לאנשים המבקשים לקיים זוגיות גאה להינשא בחתונה אזרחית, קל וחומר בחתונה דתית. אפליה זו, מצערת ככל שתהיה, נמצאת לפחות בתהליך די מתמיד של שינוי. למותר לציין כי זוגות גאים רבים, ולא רק הם, רואים במוסד הנישואים כמוסד מיושן ומפלה מעצם טבעו ומקורותיו. לכן, גם לו הייתה ניצבת הבחירה בידיהם, לא היו בוחרים בה. ובכל זאת, אין ספק שעצם חוסר יכולת הבחירה יש בו טעם לפגם. הצורה הקרובה ביותר לבסס זוגיות שלא על ידי נישואים – והדבר נכון לזוגות גאים ולזוגות הטרוסקסואלים כאחד, הינו הסכם זוגיות. הסכם זוגיות, בנוסף להיבטים הרגשיים המעורבים בו, בא לתת מענה גם ובעיקר לסוגיות פרקטיות אשר נוגעות לזוגיות. בדומה להסכמים אחרים בזוגיות, כגון הסכם טרום נישואין והסכם יחסי ממון, יש להסדיר היבטים כגון צבירת רכוש משותף וחלוקתו במקרה של פירוק זוגיות, זכאות לירושה, סמכות לקבלת החלטות ולביצוע פעולות משותפות בנוגע לילדים ולנכסים ועוד. הצורך בהסדרים מסוג זה חשובים במיוחד בזוגיות גאה, משום שהם אינם מוסדרים בחוק ובמוסדות המדינה כיום. כעקרון, ככל שהדבר נוגע לזוגיות הטרוסקסואלית נושא הירושה מוסדר הן בחוק והן בהלכות הדת. לא כך הוא לגבי זוגיות גאה, אשר אינה מוכרת על ידי מוסדות הדת ואשר חקיקה מסודרת בהקשר שלה לוקה בחסר עדיין. על כן, הדרך הטובה ביותר להסדיר את נושא הירושה הינה עריכת צוואה. החוקים אשר נוגעים לעריכת צוואה ולהוצאתה אל הפועל אינם נוגעים כלל ועיקר להעדפות המיניות או להגדרות המגדריות של הנפטר/ת. לפיכך, כאשר אדם עורך צוואה ועומד בהגדרות החוק (בריא בנפשו, וכותב מרצונו ומיוזמתו החופשית, באמצעות עורך דין, נוטריון או בית משפט וכיו”ב), ישנה סבירות גבוהה ביותר שרצונו יצא אל הפועל.
זוגיות היא מערכת יחסים הדוקה בין שני פרטים המורכבת לרוב מיחסים חמים של אהבה, קרבה, שותפות, דאגה ונאמנות. מאפיין בולט, אם כי לא הכרחי, של זוגיות הוא קיום יחסי מין בין בני הזוג. זוגיות שמתקיימת ללא משיכה מינית נקראת זוגיות אפלטונית. זוגיות באדם מתקיימת במגוון רחב מאוד של דרכים, והיא כוללת פעמים רבות אמון בין הצדדים, מגורים משותפים, מחויבות והקמת משפחה. בניית קשר זוגי היא תהליך הדרגתי המחייב ויתורים כאלה או אחרים מכל אחד מהצדדים, ששיאו הוא הקמת משפחה, בדרך של נישואים או בדרכים אחרות. קשר זוגי מגיע לסיומו בהחלטה של אחד הצדדים לסיימו, או בהסכמה ביניהם על סיום הקשר. כאשר הזוגיות הפכה לקשר פורמלי באמצעות נישואים, פירוקה דורש אף הוא צעד פורמלי של גירושים. זוגיות היא סטטוס, ולכן יש לה משמעויות פורמליות גם ללא מיסוד פורמלי. היותם של בני זוג ידועים בציבור – סטטוס המשקף זוגיות הדוקה, נובע מהתנהגותם היומיומית, ללא כל צעד פורמלי או טקס המלווים זאת. התנאים הנדרשים להכרה בזוגיות תלויים בהקשר. בפקודת מס הכנסה, למשל, מוגדר בן זוג: "אדם נשוי החי ומנהל משק בית משותף עם מי שהוא נשוי לו", כלומר נדרשת פורמליות גבוהה (נישואים) וגם התנהגות הולמת (ניהול משק בית משותף).
כשאחד מבני הזוג או שניהם לא מרגיש אהוב בתוך מערכת היחסים הזוגיות, הוא לא יהיה במיטבו ולא יביא את האהבה שקיימת בו ולא יביא את המשמעות שלו ביצירת זוגיות משמעותי שיש בה אהבה והיא משמעותית בחיים. על כל אחד מבני הזוג לפעול ולהתפתח כדי להיות במיטבו ולביא את המשמעות שלו לזוגיות. לעשות עבודת התפתחות כדי להיות מחוברים לערכים. ערכים שלא אהבה, תרומה, עזרה ונתינה ללא תנאי. כן נתינה ללא תנאי זה הדבר הקשה ביותר לקיום בזוגיות אבל היא זאת שגם גורמת לאדם להרגיש משמעותי וכך יוצרת זוגיות משמעותית. אם אתם עסוקים בהורות, בקרירה ובסידורים היום יומיים, והזוגיות נדחקת לקצה הרשימה, זה סימן שאתם מתנהלים בחיים בצורה אוטומטית. אם נעצור לרגע ונשאל את עצמנו מה חשוב לנו בחיים, יעלו תשובות כמו בריאות, משפחה שכוללת גם זוגיות וגם הורות, פרנסה ועוד דברים. האם אנחנו מקדישים את המקום הראוי לזוגיות? אני רק מניחה פה את האפשרות להסתכל על הזוגיות שלנו, כמרכיב מהותי ברמת האושר האישי שלנו בחיים בכלל. קודם כל יש את האדם עצמו ואחר כך הזוגיות שלו.
עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך..
מאת: Layla Mason
Layla Mason פרסם באתר כ - 1 מאמרים.