והיא גם, היא צריכה

20 בדצמבר 2022 | מאת: | מאמרים בקטגוריה תרבות דיגיטלית

כאשר אנו מדברים על זוגיות צריכים להבין שהיא בנויה ממארג של טלאים אשר ביחד יוצרים זוגיות חזקה ויציבה. עלינו בתור זוג, לכבד כל טלאי שבן או בת הזוג שלנו מביאים לקשר הזוגי וזאת משום שזוגיות היא בראש ובראשנה היכולת שלנו להכיל את השני על כל יתרונותיו וחסרונותיו גם אם זה אומר לוותר למען אושרו של השני. זוגיות זה לדעת לשים את עצמך לפעמים בצד ולא להכשיל את השני במסלול שלו להצלחה. ישנו יסוד אחד שבלעדיו זוגיות לא יכולה להתקיים והוא אמון. זוגיות ללא אמון, תתרסק ולא תוכל להמשיך הלאה, בני הזוג חייבים להביע אמון אחד בשני, לגרום לצד השני להרגיש שהם סומכים עליו וכך לבנות את מערכת היחסים ולהעלות אותה לשלב הבא בין אם זה נישואים או חיים משותפים תוך יצירת יחסים אינטימיים אשר מהווים תפקיד מרכזי באיכות הזוגיות. בחרנו לציין כמה ציטוטים אשר עוסקים בזוגיות ומתארים כמה היא יכולה להיות טהורה אם היא צומחת עם יסודות חזקים. 10. "במערכת יחסים אוהבת, האהוב חופשי להיות הוא עצמו ,לצחוק איתי, אך לעולם לא עליי; לבכות איתי, אך לעולם לא בגללי" (ליאו אף. נערות ליווי

בתים נהרסים מהוויכוחים המיותרים האלה. הדרך ללמד מישהו אחר מה שאתה חושב שצריך ללמד אותו זה רק להגיד לו שהוא עושה טוב ולא עושה רע. מדרגה של מקבל תוכחה זה מדרגה יותר גבוהה מהמוכיח. אסור להגיד דברים שלא נשמעים, אם תדע שאדם שאתה מוכיח אותו לא ישמע אותך, חבל על המילים. זרקת מילים על הרצפה סתם. אלא חכה עד שהוא יעשה משהו טוב, ואז תגדיל את הטוב הזה, תראה לו כמה אתה שמח שהוא הלך בדרך הנכונה. זו הדרך היחידה. לכן הכלל הגדול בדיבורים הוא לא לעלות “סירחון” מהשני. לכולם יש נקודות שחורות ומיד אנחנו רואים את הפגמים. ‘כל הפוסל במומו פוסל’. ראית משהו פגום אצל השני – סימן שזה קיים אצלך. זוג שחי בצורה כזאת שאחד רוצה לתקן את השני – אוי להם. אש אוכלת את הבית הזה. הפוך, תמיד לחפש איפה השני בסדר, איפה הוא טוב. אפילו אם יש יער של דברים לא טובים אבל יש שם איזה עץ קטן טוב, טפח אותו.

אם אתה רוצה לנוח והיא עייפה, אתה תן לה מה שהיא צריכה. והיא גם, היא צריכה לעשות את רצונו. מה שנוח לו ומה שטוב לו, לעשות לו את החיים יותר טובים. אם מקיימים את ההלכה בפשטות בין איש לאשה זה מערכת מושלמת. אין את המערכת הזאת בשום תורה אחרת. הרמב”ם כותב על יחסים בין איש לאשתו שצריך לקיים את ההלכה אבל אנשים אגואיסטים עם הרצון “לקבל לעצמו” לומדים הלכה והוא בא הביתה והיא לא עושה לו את החיים כל כך טובים, אז אומר: תגידי, את לא יודעת שאת צריכה לכבד אותי? אז היא אומרת לו: ומה עם ‘מכבדה יותר מגופו’? ואז הם מתחילים ללמד אחד את השני הלכה, צדיקים גדולים. למה? כדי שיהיה להם יותר נוח בחיים. ההלכה ניתנה לי, אם השני רוצה לקיים אותה שיקיים, אם לא, שלא יקיים אבל אני צריך לקיים את מה שכתוב, לכבדה יותר מגופו, אפילו אם היא עושה פרצוף חמוץ, זו מצווה מהתורה לכבדה יותר מגופו אז הכבוד ההדדי מאוד חשוב בדיבור. הכבוד ההדדי בדיבור יוצר בניין שלם.

להסכם נישואין יש מטרה אחת ויחידה, וזה להבטיח לגבר שצאצאיו שלו ולא של השכנים. ואייך האישה מסכימה לסגור דיל לכל החיים? הרי היא תמיד בטוחה בילדיה. התשובה: יש לה בינה יתירה כלומר בדור השני כלפי בניה הזכרים היא צריכה שתמצא להם נשים. כל השאר הם אופיום להמונים, אהבה ביטחון וכל הקיא שכל ההוגים המערבים מקיאים. כל גבר שאין לו את המטרה הפשוטה של ליצור חיים מחוק הטוב להיטיב. והמטרה להעביר את התובנות ההתפתחותית האבולוציוניות (התורה החכמה המוסר והערכים) לדור הבא ולדורי דורות. אסור לו להתחתן כי הוא מאמלל נשים וטף. עינינו הרואות שכל אלה שמתחתנים עם ההשקפות של הזבל המערבי, רואים רק סבל, להם ולצאצאיהם בכל תחום שתעלו על מחשבותיכם. המאמר רצוף בשיקולי חברה להישרדות למיניהם (ועל כך ראוי להביא את דבר מרגרט תאצ'ר שטענה שיש אנשים ומשפחות, וחברה היא פיקציה. עולם המחקר וההגות הגויית מרבה לעסוק במהות ומטרת הנישואין . כיהודים שיש לנו את התורה , חבל יהיה אם לא נתבונן בחכמה האלוקית שבה כשנתבונן מהם הנישואין. אמנם מביאה הכותבת מדברי התורה אבל אין התורה המקור והמחקר למהות הנישואין אלא רק לבסוף כאילן להתלות בו .

האדם הכי שלו בעולם שצובר בליבו – זה לא טוב. מה היהדות אומרת על מחלות נפש? כל מחלות הנפש נובעות מדאגה, בד”כ דאגה עצמית. אז החכם באדם אמר ש’דאגה בלב איש ישיחנה’. ישיחנה זה ישפיל אותה, או ישיח אותה מדעתו ובהקשר שלנו, יגיד אותה למישהו אחר. ידבר אותה למישהו אחר. רק למי אפשר להגיד? למי שהוא כלי קיבול, כאשר השומע מקשיב. דברים היוצאים מן הלב, נכנסים אל הלב. אם זה לא נכנס, זה חוזר חזרה בומרנג אל מי שמדבר. להקשיב יכול אדם שהוא מצמצם את המוחין שלו עכשיו, מוריד את עצמו. איך מעלים ילד פיזית? מתכופפים. איך הקב”ה עוזר לנו? יורד למטה עד המקום שאנחנו נמצאים ומשם יכולים להרים אותנו. אי אפשר להרים מישהו כאשר יושבים על ההר ואומרים לו תעלה, בוא. הוא הרי נפל, הוא לא צריך את העצות שלך מלמעלה. צריך לרדת למקום שהאדם נמצא ולהתחבר שם. זה נקרא השתוות הצורה. השתוות הצורה זה שאתה יכול להתאים את עצמך לשני.

סגור לתגובות על והיא גם, היא צריכה

מאת:

פרסם באתר כ - 1 מאמרים.

.

דילוג לתוכן