הנושאים וההיבטים השונים שלהם בנושא הזוגיות הגאה הם רבים ושונים
הנושאים וההיבטים השונים שלהם בנושא הזוגיות הגאה הם רבים ושונים. עם זאת, הנושאים העיקריים נוגעים לילדים, לנישואים והסכמי חיים משותפים מסוגים אחרים ולזכויות בנושא ירושה, סעדים צוואות וכיוצא באלה. בדומה לזוגות רבים אחרים, גם עבור זוגות גאים רבים הביטוי הנעלה ביותר של הזוגיות הוא הורות משותפת. מטבע הדברים הורות טבעית בקרב זוגות גאים היא בעייתית משהו. לכן, אפשרות האימוץ היא בין הבחירות המועדפות על ידי זוגות משני המינים ומכל המגדרים. מבחינת ההורות והאימוץ ראשית המאה ה-21 הביאה עימה מספר בשורות משמעותיות, אף על פי שיש עדיין כברת דרך משמעותית לצעוד בטרם נוכל להגיד כי זוגות גאים נהנים מזכויות שוות. שתי נקודות ציון חשובות הן פסק דין של בית המשפט העליון מ-2005 בו נקבע כי המדד המשמעותי ביותר לאימוץ ילדים הוא טובת הילד, כאשר אופי הקשר בין ההורים הפוטנציאלים הוא שולי, ובלבד שביכולתם לספק לילד תנאי גידול יציבים ושופעי אהבה. נקודת אור נוספת היא קביעתו של מני מזוז, משנת 2008, לפיה מדינת ישראל אינה פוסלת מבחינה עקרונית אימוץ ילדים על ידי זוגות גאים, גם כאשר הילד או הילדה המאומצים אינם צאצאים ביולוגיים של אחד מבני הזוג.
לא צריך להתעסק עם הבעיות של הבית, בעיות של הילדים, במיוחד אדם שיש לו איזה מעמד בא הביתה וצריך לשמוע כל מיני בעיות של האישה והילדים, נראה בזבוז זמן. אבל זה לא. אומנות ההקשבה זה לדעת להתחבר לאדם השני איפה שהוא נמצא. לא איפה שאתה רוצה שהוא יהיה אלא איפה שהוא נמצא. לכל אחד יש עולם שלם ולפעמים אדם עם מוחין דקטנות ולפעמים הוא גדול. לכל אחד יש לפעמים רגעים שהוא קטן, שהוא נופל לקנאה ודברים לא טובים, מי יכול להוציא אותו משם? מי שמקשיב. מי שהוא גדול מספיק בשביל לצמצם את עצמו ולרדת לשמוע דברים שבכלל לא מעניינים אותו, בכלל זה לא הכיוון, בכל זאת, להתחבר לאותו אדם. הגדול מעלה את הקטן, כל אחד לפעמים גדול וכל אחד לפעמים קטן, טובים השניים מן האחד. אם אחד נופל השני מרים אותו ולא רק פיזית, בעיקר מדובר בנפש, אי אפשר לבד. האדם הוא יצור חברתי אז צריך לדעת איך לרדת לקטנים, להקשיב למועקות כי אדם שלא מקשיבים לו מתמלא מרירות וכעס על החיים ויכול להגיע חס ושלום למעשים מסוכנים.נערות ליווי בייב אסקורט
הכירו בכך ששינויים בקשר שלכם הם הזדמנויות לצמיחה חדשה. השינוי הוא בלתי נמנע, ולכן קבלו שינויים בברכה וקבלו את העובדה שמערכת היחסים תתאים את עצמה. אם אתם לכודים בדפוסים לא בריאים ורוצים לשפר אותם, בקשו מבן/ת הזוג שלכם ללכת לטיפול ביחד. מטפל יכול לעזור לכם במיגור הדפוסים הלא בריאים בהם אתם מרגישים לכודים, כגון צעקות, האשמות, בידוד, הנחת הנחות ללא תקשורת יעילה. טיפול יכול לעזור בהימנעות רגשית, תיקון התנהגות ושינוי בהשקפות לגבי הקשר ביניכם. התנהגות לקויה בתוך קשר המאופיין בתלות הדדית עלולה להתבטא בכך שאדם אחד תומך בחוסר האחריות של האחר, ומאפשר אותה, כמו גם בחוסר בגרות, התמכרות או בריאות לקויה. אם אתה ה”מאפשר”, ייתכן שתחוש אשמה אם אינך עוזר, אפילו אם אתה יודע שבטווח הארוך, הדבר פוגע בבן/ת הזוג שלך. בדרך כלל, מקור התלות ההדדית הוא בילדות, ועשוי להיות כרוך ברגשות מודחקים (לא לבטא צורך בקול, שתיקה במטרה למנוע ריב) ואי יכולת לומר “לא”. אתה ובן/ת הזוג עלולים להיות מבודדים מאחרים, וללא חברים מחוץ לקשר שלכם. לימדו את נושא התלות ההדדית והקדישו זמן לזהות את ההתנהגויות המכשילות שלכם (או של בן/ת הזוג שלכם). כדאי שתעבדו עם מטפל פרטני או זוגי. קשר זוגי אין פירושו שאתם נמצאים כל הזמן יחד או חולקים הכל. כבדו את הצורך של בן/ת הזוג בפרטיות או במרחב. אם הקנאה עולה, הזכירו לעצמכם שקנאה תחושה שלאו דווקא קשורה ישירות למעשים של בן/ת הזוג שלך. אל תדרשו מבן/ת הזוג לתת לכם את הסיסמאות לחשבונות המדיה החברתית או הדואר האלקטרוני שלו/ה. כבדו את פרטיותו והיו נכונים לסמוך עליו. לא בריא לכם או לבן/ת הזוג שלכם לעקוב אחר ההתנהגויות של כל אחד מכם באופן תמידי. ייתכן כי הדבר נובע מקנאה או משליטה,מרכיבים לא בריאים בקשר. קשרים אמורים להתבסס על כבוד ושוויוניות, ולא על כח ושליטה. אמנם ברמה הראשונית, ייתכן שלא תקדישו מחשבה להתנהגויות מסויימות, אך התנהגויות בלתי מכבדות משאירות חותם בקשר. אם בן/ת הזוג שלכם רכושני, מעליב, צועק, משפיל או מתנהג בחוסר כבוד בכל דרך אחרת, שימו לב לכך. אין תירוץ לפוגענות ולהתעללות. זוהי בחירה של אדם, ואינכם חייבים להיות הקורבן.
בנוסף, נחשפים ומתחדדים פערים בעמדות ובהשקפות שונות. למשל, אישה שהופכת לאם ומצפה להמשיך במקביל לפתח עצמה ואת הקריירה שלה, רוצה שבן זוגה יתמוך בה, אך לא תמיד היא מקבלת את הגיבוי המתאים. גם הגברים מצפים לעתים כי בת הזוג תפרגן יותר להתפחותם המקצועית הדורשת התמסרות, בעוד שהאישה מצפה דווקא כי יהיו כל יום מוקדם בבית כדי להקדיש זמן לה ולילדים. קושי נוסף הוא חילוקי דעות המתגלים סביב גידול הילדים. הזוג מביאים עמם גישות חינוך שונות, ולעתים הן מתנגשות: היא חושבת כי חשוב לקחת את התינוק על הידיים בכל הזדמנות, בעוד שהוא חושב כי "לא טוב לפנק אותו יותר מידי". לפעמים נוצרות תחרויות סמויות בין בני זוג: מי הורה טוב או אהוב יותר. ומה קורה לחשק המיני? אצל רוב הזוגות יש ירידה בחשק המיני בשבועות הראשונים ולפעמים גם בחודשים הראשונים לאחר הלידה בשל חולשה של האישה, עייפות, העדר זמן, דימוי גוף ירוד יחסית של האישה, פחד מרומנטיקה בנוכחות התינוק וכמובן קונפליקטים שעלולים להופיע בין בני הזוג (שצויינו קודם) ומרחיקים ביניהם.
ברחבי הארץ ציינו היום (א'), י"ז בכסלו, את יום ההוקרה הממלכתי לפצועי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה. בחודש שחזרתי מצוק איתן. זה היה חודש בלתי נסבל, רגישות לכל רעש אפשרי. הרעש של הילדים שלי, טריקת דלת, מטוס שטס בשמיים. אחרי שלושה שבועות כנרת אמרה לי שכדאי לי לדבר עם מנהלת מחלקת הרווחה אצלנו, אותה הכרתי. דיברנו ואחרי חמישה משפטים היא כבר הבינה מה קורה. היו שבתות שהייתי נכנס למיטה ולא יוצא, לעבודה עוד הלכתי איכשהו אבל מעביר את הניירת מצד ימין לשמאל", הוא ניזכר. "בשפה המקצועית קוראים לזה 'עוררות גבוהה'. אתה כל הזמן דרוך, ובגלל הדריכות אתה לא מסוגל לישון. אתה מפחד מסיוטים ואז אתה לא ישן. האם היו לי סיוטים במהלך שמונה השנים הללו? לא, אבל אתה מפחד שיגיע לך סיוט באמצע הלילה. פיברומיאלגיה", כאב כרוני במערכת השרירים. "כל הגוף כואב, לרוב זה מגיע אחרי פוסט טראומה". היום תומר נעזר בכדורים, פסיכולוג, פסיכיאטר, קבוצות למיניהן. "כל קבוצה שמציעים לי אני רץ אליה. בשנים האחרונות עשיתי קורס צלילה, מנטורים ועוד. כנרת, הפציעה של תומר הגיעה כשכבר הייתם נשואים.
עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך..
מאת: lillianmassey
lillianmassey פרסם באתר כ - 1 מאמרים.