איך בוחרים אחסון לאתר
איך בוחרים אחסון לאתר
כל מי שפעם ניסה להקים אתר ולא משנה לבד או בעזרת איש מקצוע, בוודאי מכירים את שלבי התהליך ואת התלבטויות שמופיעות לאורך כל התהליך. בין הנפוצות: בחירת חבילת אחסון, בחירת דומיין, בחירת עיצוב או יותר נכון תבנית לאתר, שעתיד להיבנות.
לכן, היום החלטנו לרכז את הנושאים הללו ולנסות לסייע בבחירה נכונה, ללא צורך בבזבוז זמן וכוח. נתחיל מבחירת חבילת אחסון. כידוע יש, מספר לא קטן של חברות, אשר מציעות חבילות אחסון אתרים, חלקן נמצאות בארץ וחלקן בחו"ל, חלקן מציעות חבילות חינמיות ואחרות לא. לכן השאלות, שבדרך כלל נשאלות האם ללכת על משהו חינמי? האם זה משנה אם חברה יושבת בארץ או בחו"?
נתחיל מכך, שכל כל מה שחינמי, כדאי להשאיר בצד מסיבה אחת פשוטה, שיש לכך השלכות. בדרך כלל אם מדובר על אחסון חינמי, אז דבר ראשון לאחר אישור על החושה מול החברה, לרב לא תהיה לכם כתובת שבה תוכלו למצוא תמיכה או עזרה במקרה הצורך. דבר נוסף, לא תוכלו לדעת מי ואילו אתרים מאוחסנים שם. לגבי עניין של חברה מקומית או חו"ל אפשר לומר, שבגדול אין לזה משמעות רבה, חוץ מעניין של זמינות שירות לקוחות ותמיכה טכנית.
ההמלצות לפי רב המומחים, הן לבחור חברה ישראלית מקצועית, אשר יש לה שרתים מהירים ומאובטחים, וגם היא מספקת שירותי תמיכה טכנית זמינים 24/7. לצורך העניין, זה גם לא כל כך משנה באיזו דרך תצטרכו לפנות אליה: טלפון, מייל, מערכת פנימית, הכי חשוב זמן תגובה. דבר נוסף, שעליו חייבים לשים לב בבחירת ספק אחסון זה ביצוע גיבויים. ההמלצה החמה היא לבחור בחברה אשר מבצעת לפחות גיבוי אחד ביום. כמובן, שתמיד טוב לקרוא חוות דעות והמלצות ברשת, אבל תהיו עם ראש פתוח ותבדקו את הפרטים לפני שרוכשים חבילת אחסון.
לגבי בחירת דומיין, כבר נאמר כל כך הרבה, שרק נזכיר כללים. דומיין חייב להציג את המוצרים או שירות שעסק מציע, או לחלוטין להיות שם המותג של אותו עסק. דומיין לא אמור להיות ארוך מידי ומסובך. תמנעו משימוש בצירופי אותיות שיכולים להיכתב עם שגיאות כתיב. לכו על משהו קצר, קליט ומכבד.
עכשיו הגיע תורה של תבנית. לפני שאתם מתחילים בתהליך, מומלץ כבר לשים לב על אתרים בנישה שלכם. תנסו לגלוש בכל אחד ולראות, איזה חלק אתם אוהבים ואלו חלקים פחות מדברים אליכם. כך, במיוחד אם אתם הולכים להקים אתר על פלטפורמת וורדפרס יהיה לכם קל להחליט איך אתר איראה ואיזו תבנית מתאימה.