שמונה שיטות לגיוס לקוחות חדשים באופן קבוע
כיצד ניתן לגייס לקוחות באופן קבוע
כל מי שפותח עסק חדש, צריך בראש וראשונה ללמוד כיצד לשווק ולגייס לקוחות חדשים. שהרי, הכסף לעסק מגיע מהלקוחות. שיווק זו משימה לא פשוטה שבלעדיה העסק לא ישרוד! עם זאת, ניתן ללמוד ולהתמקצע בנושא די בקלות. תהליך השיווק הינה משימה המורכבת מחלקים מסודרים. תהליך זה נקרא פירמידה הפוכה או משפך שיווקי. בתחילת התהליך אנו מביאים קהל גדול וקר, לו אנו מנסים להכיר את המותג שלנו ולהעביר אותו בשלבי התהליך בכדי להביא אותו למצב של קהל קקטן יותר אבל מחומם ומעוניין, שיבצע רכישה ויהפוך ללקוחות פעילים ונאמנים של העסק.
כאן אני רוצה להציג מספר שיטות שבחלקם מסורתיות וישנות שדי נשכחו ונזנחו ושיעזרו לכם למצוא את הקהלים האלו בכדי ליצור איתם את הקשר הראשוני ולהכניס אותם לתהליך השיווק שלכם.
זהו תקציר של מאמר מפורט יותר. לכניסה למאמר המלא בבלוג שלנו, הקליקו על הקישור לפוסט שמונה דרכים לשיווק וגיוס לקוחות.
להלן שמונה ערוצים או שיטות שיעזרו לכם במשימה.
שיטה 1 – שיווק אישי
הפופולריות של שיטות השיווק באינטרנט הפכו את שיטות הקידום המסורתיות והאישיות יותר, לנשכחות במקצת. מצב זה יכול להיות הזדמנות טובה עבורנו לנצל את הערוצים הללו שנזנחו יחסית. לכן הם פחות תחרותיים מבעבר ובכך להגיע לקהלים חדשים במחירים טובים. כדאי לנסות להחיות את שיטות הקידום האישיות בהם נוצרת יותר אינטרקצייה אישית בין אנשים. כמו כנסים והרצאות שיכולות להגיע ישירות לקהל הרלוונטי, אירועי קידום אליהם יוזמנו לקוחות פוטנציאליים או במקרה של מוצרים, לתקשר עם האנשים בנקודות מכירה בהם נמצאים ומבלים האנשים הרלוונטיים. במפגשים אלו תוכלו להעניק לקהל הטבות כמו מתנות ממותגות, הנחות או מבצעים ייחודיים שיהיו זמינים רק לו. מפגשים אישיים אלו עם האנשים נותנים לנו הזדמנות, לספק להם ערך או דוגמיות בכדי להוכיח ולהראות להם כיצד המוצרים שלנו יכולים לעזור להם.
שיטה 2 – קידום ברשתות החברתיות
פלטפורמות המדיה החברתית מציעות שיטות חדשות לחשיפת העסק שלנו בכדי ליצור אינטרקצייה עם הקהל. ניתן להפיץ פוסטים ותכנים כמו תמונות, תוכן, וידיאו ועוד בכדי לספר לקהל על השרותים או המוצרים שלנו. אפשר גם להיות פעילים בקבוצות בכדי לנסות ולעזור לאחרים עם השאלות או הבעיות שלהם ובכך לבנות את הסמכות שלנו. פלטפורמות חברתיות כמו פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר, לינקדאין ויוטיוב, מאפשרות לנו את המעורבות הזו עם האנשים ובכך ליצור קהל חדש שיעקוב ויתחבר אלינו ואיתו נוכל לשמור על מערכת יחסים קבועה. הדרך לעניין אנשים ולערב אותם היא להפיץ את החזון של בית העסק, ליצור עניין ולהניע אותם לפעול. צריך להכיר ולהבין איך הפלטפורמות הללו עובדות כדי שנוכל לנצל אותם ולתקשר עם קהל היעד בצורה שיטתית. וכשמתמידים, זה עובד.
שיטה 3 – פרסום ממומן
קידום ממומן זה למעשה פרסום באינטרנט תמורת תשלום בפלטפורמות כמו גוגל, פיסבוק, טאבולה, אוטבריין ועוד. זו יכולה להיות דרך חזקה להגיע במהירות לקהל הממוקד שלנו. ברוב המקרים, זה מביא לתוצאות חיוביות ומניע קהל איכותי לאתר או לתחילת המשפך השיווקי או אפילו לביצוע המרה או רכישה באופן ישיר. חברות יכולות להגיע לקהל מאוד מוגדר וממוקד על ידי שילוב מודעת פרסומת או תוכן בתוצאות של מנועי החיפוש או כחומר פרסומי שמשולב בין הפוסטים שברשתות החברתיות. קידום ממומן זו דרך טובה לעסקים קטנים להגיע ללקוחות חדשים עם תקציבים סבירים. היתרונות של ערוצי תוכן ממומן הם יכולת מיקוד קהל היעד וקבלת נתונים ותובנות שעוזרות להבנה טובה יותר לגבי הקהל. קידום ממומן יכול להתחיל ולספק תוצאות תוך מספר ימים!
שיטה 4 – שיווק מסורתי
זוכרים את זה שבעבר כל תיבת דואר היתה מוצפת בעשרות פליירים בכל יום? זה היה כל כך קיצוני עד שוועדי בתים היו מניחים פח אשפה ייעודי ליד תיבות הדואר עבור הפרוספקטים והפליירים. בגלל ההצפה בפרסום הזה, אנשים הפסיקו להתייחס ומיד זרקו לפח. לכן, הערוץ הזה הלך וירד עד שכמעט ולא קיים כיום. דווקא כעת, זו ההזדמנות לנסות ולהחיות ערוצים שכאלו שוב, כי התחרות ירדה בצורה דרסטית. ערוצי הפצה ושיווק ישיר עדיין יכולים להוות הזדמנות מצוינת עבור כל עסק. הצורה הידועה ביותר של שיווק ישיר היא הפצה או שליחת דואר לבתים כמו עלונים, פרוספקטים או מכתבים. אך קיימות דוגמאות נוספות רבות כמו דיילות שמחלקות חומר פרסומי בתערוכות או בקנסים ועוד הרבה.
שיווק ישיר הוא סוג של פרסום שבו חברות מנסות להעביר מסר שיווקי ישירות ללקוחות הפוטנציאליים שלהן כדי ליצור מודעות ולבצע מכירה. לעתים קרובות זה כרוך בשימוש בתמריצים כמו מתנות חינם או הנחות ומבצעים מיוחדים שנועדו לעודד אנשים להגיע לנקודת המכירה או לאתר אינטרנט ולמסור את פרטי ההתקשרות שלהם. כך שניתן יהיה ליצור איתם קשר שוב בהמשך עם מידע נוסף על המוצרים או השירותים של החברה. חסרון של אסטרטגיית שיווק שכזו היא שהיא יכולה להרגיש כמו ספאם ויכולה ליצור דחייה אוטומטית אצל אנשים מסוימים.
שיטה 5 – שיתוף פעולה
שיתופי פעולה נוצרים בין שתי עסקים או יזמים שחולקים את אותו עניין. לדוגמה, כאשר עסק אחד יכול לספק שירות לקהל שלך ולהיפך, זה מועיל לשתף פעולה איתם. על ידי כך, אתה מקבל גישה לקהלים חדשים שלהם ובמקביל העסק השני מקבל ממך גישה לקהל שלך. קידום משפיענים הוא דרך מצוינת להרחיב את טווח ההגעה השיווקי שלך. לדוגמה, למישהו שיש לו ערוץ יוטיוב שעוסק בתחום השרותים והמוצרים שלנו, ולערוץ שלו יש הרבה מנויים וצפיות, נבקש ממנו או ממנה לקדם את העסק שלנו תמורת מתנה או תשלום כספי על ידי סקירה או המלצה למוצרים שלנו. זה יחשוף את המותג שלנו לאותו קהל שכבר יש להם בערוץ שלהם.
הדרך הטובה ביותר למצוא לקוחות חדשים היא באמצעות העוקבים והקהלים של אושיות אינטרנט במדיה החברתית. אפשר לעשות מחקר קטן ולאתר את אושיות הרשתות החברתיות, ליצור איתם קשר ולשאול אותם אם הם רוצים לשתף איתנו פעולה. בדומה, אפשר גם לפנות לבלוגרים ולבעלי רשימות תפוצה. ייתכן שכבר יש להם מספר רב של מנויי אימייל או משתמשים שמתעניינים במה שאתה עושה. שיתוף פעולה שכזה יחשוף את המותג שלנו לקהלים חדשים ורלוונטים.
שיטה 6 – המלצות ופרסום מפה לאוזן
ביקורות, סקירות והמלצות מפה לאוזן זה השיווק האיכותי ביותר שיגייס לקוחות חדשים וטובים בצורה מכובדת. פשוט השקיעו בתקשורת עם הלקוחות הנוכחיים שלכם כדי שהם ירגישו יותר ויותר מחוברים לעסק שלכם ויספרו לאחרים על החוויה הטובה שלהם. כך נביא יותר לקוחות. אנשים שמגיעים דרך המלצות אישיות הם בדרך כלל סוג הלקוחות הנאמן ביותר. הם מרוצים מהשירות, להוטים לבצע רכישות נוספות ובנו אמון בעסק שלנו כי הם שמעו על זה ממישהו שהם מכירים וסומכים על המלצתו.
הלקוח המרוצה שלנו הופך לסוכן המכירות הטוב ביותר שלנו. כדי לוודא שזה יקרה, עלינו לוודא שיש להם חווית קנייה נהדרת ושנמשיך לתקשר איתם גם לאחר הרכישה. לדוגמה, ניהול מועדון לקוחות, דיוור ומיילים. אלו עוזרים ליצור מוניטין של שירות לקוחות וכן מספקים דרך קלה לבקש משוב או המלצה. מה שיפה בערוץ הפה לאוזן זה שזה לגמרי בחינם.
שיטה 7 – קבוצות נטוורקינג
נטוורקינג זו פלטפורמה שמארגנת קבוצות של יזמים ואנשי עסקים שנפגשים פרונטלי או בזום ומנסים להפעיל את הקשרים וההיכרויות האישיות שלהם האחד עבור השני. זוהי רשת של קשרים עם אחרים שיכולה לעזור לעסק שלנו להגיע ליעדים שלו. אנו יכולים להציג את העסק שלנו לכלל החברים בקבוצה ולקבל מהם הפניות ובתמורה אנחנו אמורים להקשיב להם, להכיר את העסק שלהם ולהפנות אליהם לקוחות. חשוב להבין את הדרכים בהן חברות ברשת נטוורקינג יכולה להועיל לנו. למשל, אם העסק שלנו הוא בית דפוס, כדאי שננסה לשתף פעולה עם יועצים עסקיים או רואי חשבון שמתעסקים עם קהל של אנשים שמתחילים עסק חדש אותם הם יוכלו להפנות אלינו. בדרך כלל, עסקים חדשים זקוקים למוצרים מודפסים רבים ואותו יועץ עסקי או רואה חשבון יוכל להמליץ ולהפנות לקוחות אלו אלינו.
שיטה 8 – תוכניות שותפים (סוכנים)
תכנית שותפים. שיטה זו נקראת אפילייאט. זוהי שיטה מקוונת ברובה, מתוחכמת, ודורשת הקמה של תשתית ורכישת מערכת שתעלה לכם כסף. אבל כשזה עובד, זה עושה פלאים ויכול להצליח בגדול.
תצטרכו להתקין מערכת עצמאית לניהול תוכניות שותפים שתאפשר למעוניינים להירשם ולהצטרף בכל עת שירצו. לדוגמה, לבלוגר שמנהל אתר בלוג ולו יש תנועה רבה וטובה, אושיות אינסטגרם או טיקטוק, מנהלי קבוצות בפייסבוק, ערוצי יוטיוב או בעלי רשימות תפוצה. אלו יוכלו להירשם למערכת הסוכנים שלנו, לקבל קישור ייחודי ולפרסם את המותג שלנו באתר שלהם או בערוצים השונים. ברגע שמישהו יבצע רכישה דרך הקישור הייחודי של כל סוכן שכזה, המערכת תזהה את העסקה כשייכת לסוכן ותזכה אותו בעמלה.
בנייה והקמה של מערכת ותשתית מתאימה לניהול אפילייאט, זה לא זול, אבל זה יכול להיות שווה מאוד. ישנם גם פלטפורמות שמספקות את השרות הזה תמורת תשלום חודשי או עמלה מהעסקאות. יש צורך להשקיע זמן וכסף אם אנו רוצים שזה יצליח. עם זאת לאחר ההתקנות, התהליך פועל לגמרי על טייס אוטומטי. סוכנים רושמים את עצמם במערכת ואז מפיצים קישורים המובילים חזרה לאתר האינטרנט שלנו וברגע שמתבצעת רכישה, המערכת מוסיפה בחשבונו של הסוכן את העמלה המגיע לו.
לסיכום:
ישנם עוד ערוצים רבים זמינים שיכולים לעזור לך להגיע לקהלים חדשים ולגרום להם להתעניין בעסק שלנו. אין ערוץ אחד שמתאים לכולם. לכן, עדיף לנסות ולבדוק שיטות שונות ולבחון מהו הערוץ המתאים ביותר עבור העסק והקהל שלנו. איסוף וניתוח הנתונים הוא עניין חיוני למדידת ההצלחה או הכישלון של כל שיטת שיווק אותה אנו בוחנים. לא כל השיטות והערוצים יהיו הצלחה. חלקם יהיו כשלון. אבל כשנמצא את הערוץ או הערוצים המוצלחים, זה יהיה שווה הכל.
כשמדובר בהגעה לקהל, צריך להיות סבלני. אל תנסו ישר למכור. צרו עניין במוצר או בשרות שלכם על ידי בניית אמון וסמכות, חממו את הקהל בשלבים. כשהם מוכנים, תוכל לעבור למכירת המוצר.
מקווה שעזרתי ונתראה בפוסט הבא