חוזה שכירות בלתי מוגנת

25 במאי 2022 | מאת: | מאמרים בקטגוריה נדלן

חוזה שכירות בלתי מוגנת הוא חוזה קצת שונה ממה שרוב האנשים בישראל מכירים , ולא הרבה מבינים את המשמעות המשפטית של החוזה הנ"ל –  זהו חוזה שכירות כאשר משכיר הדירה משלם בין 40%-50% (מה שמקובל) מערך הדירה עצמה ובעצם גר בדירה בכל זמן שהוא חפץ בו או לכל חייו ומשלם שכר דירה סמלי. 

השוני בין חוזה שכירות בלתי מוגנת לחוזים יותר סטנדרטים אחרים הוא שהמשכיר לא משלם "דמי מפתח" (כיום כבר לא משכירים בדמי מפתח) אלא משלם מסכום הדירה ואין מישהו שיכול להלן המשכיר או החוק להוציא אותו מהדירה ללא הסכמתו (מה שניתן לעשות בחוזה שכירות סטנדרטי – שהוא לתקופת זמן מסויימת) 

בשכירות בדמי מפתח הרבה יותר קשה בעצם למשכיר מול השוכר עצמו בגלל שהתשלומים על הדירה הם בהכרח נמוכים יותר (מהשוק ובכללי) ועל המשכירים חלים כל הזכויות על פי חוק הגנת הדייר . 

על פי חוק זה אין אפשרות לפנות את הדיירים מהבית אלא אם כן בית המשפט פסק שניתן וגם אז צריך לוודא שלדיירים עצמם יש דירה חילופית או מקום חילופי. 

למעשה חוזה שכירות בלתי מוגנת מגן יותר על הדיירים ולא על המשכיר ולכן לא משתמשים בו לרוב היום. 

כיום במדינת ישראל אין כמעט חוזה שכירות בלתי מוגנת , ואם יש כאלו עדיין זה יותר שרידים מהעבר שהיה יותר נהוג לחתום על חוזים כאלו . 

אז לפני כל פעם שאתם רוצים לחתום חוזה שכירות בלתי מוגנת או חוזה שכירות סטנדרטי או כל חוזה שכירות כזה או אחר מול שוכרים חדשים או לחדש חוזה לשוכרים ישנים מומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע וכך תמנעו מחוזים וסעיפים משפטיים שאינכם מכירים ויכולים לסבך אתכם בעתיד. 

סגור לתגובות על חוזה שכירות בלתי מוגנת

מאת:

פרסם באתר כ - 5 מאמרים.

.

דילוג לתוכן