למה אנשים עוזבים את האתר שלך – 11 הסיבות המובילות
כאשר יש לך אתר אינטרנט של חברה, אתה רוצה שאנשים יבקרו באתר שלך ויישארו שם כל עוד יידרש להם כדי להשיג את מטרתם, שיכולה לכלול ביצוע רכישה, הרשמה לניוזלטר, מילוי טופס או תזמון הדגמה.
למרבה הצער, הרבה אנשים יבקרו באתר שלך רק כדי "להקפיץ" מיד בחזרה. אלה הן חלק מהסיבות הנפוצות ביותר מדוע מישהו עשוי לעזוב את האתר שלך וכיצד לתקן אותם.
בעיה מס' 1: האתר שלך אינו מושך את תשומת לבו של המשתמש.
תמיסה: מחקרים מראים שמבקרים באתר זקוקים ל-0.05 שניות בלבד כדי לגבש דעה על האתר שלך ולהחליט אם להישאר או ללכת, לכן ודא שהאתר שלך עושה רושם ראשוני חזק עם תמונות מרתקות, עיצוב אטרקטיבי והודעות משכנעות.
בעיה מס' 2: אתה לא מספר למבקרים מי אתה.
פתרון: מספר מפתיע של אתרים אינם מציגים בבירור את שם החברה ואת הלוגו או מספקים תיאור של מה שהחברה עושה בפועל, מה שעלול לתסכל את המבקרים ולגרום להם לעזוב את האתר. ודא שלאתר שלך יש "גיבור" ברור או הודעת פתיחה שמסבירה מי אתה, מה אתה עושה ומה אתה מציע למבקרים באתר.
בעיה מס' 3: האתר שלך איטי מדי.
תמיסה: השתמש בבודק מהירות של אתר כדי למדוד את ביצועי המהירות של האתר שלך ולקבל המלצות לשיפורים. ודא שהדפים באתר שלך נטענים במהירות (באופן אידיאלי תוך 2 שניות או פחות), ושהאתר פועל בצורה חלקה, ללא קריסות, שגיאות או קישורים מנותקים.
בעיה מס' 4: האתר שלך נראה מיושן.
פתרון: על פי סקר של Blue Fountain Media, 81% ממשתמשי האינטרנט חושבים פחות על עסק אם האתר אינו מתעדכן. אם חלפו יותר מכמה שנים מאז שהאתר שלך עודכן, ייתכן שהגיע הזמן לעיצוב מחדש של אתר אינטרנט.
בעיה מס' 5: האתר שלך מבלבל לניווט.
תמיסה: סקור את הניווט באתר שלך כדי לוודא שהוא מאורגן באופן הגיוני ופשוט להבנה ולשימוש, ושזה מקל על המבקרים לדפדף באתר, למצוא את מה שהם מחפשים ולהגשים את המטרות שלהם.
בעיה מס' 6: האתר שלך אינו ידידותי לנייד.
פתרון: כמעט 60% מהביקורים באתר מגיעים ממכשירים ניידים, כך שאם האתר שלך אינו ידידותי לנייד, סביר להניח שהמשתמשים הניידים שלך יתוסכלו ויעזבו את האתר. ודא שהאתר שלך מציע חוויית משתמש טובה למשתמשים ניידים, כולל עיצוב רספונסיבי, לחצנים הניתנים ללחיצה בקלות, ניווט ידידותי לנייד, גדלי קבצים קטנים יותר וטפסים פשוטים יותר.
בעיה מס' 7: מבקרים באתר מקבלים אזהרה "לא מאובטחת".
פתרון: 64% מהמשתמשים אמרו שהם יעזבו אתר באופן מיידי אם הם יראו אזהרה "לא מאובטחת". כדי להימנע מהפחדת לקוחות וכדי לוודא שכל מידע שהמשתמשים שלך מזינים באתר שלך נשאר מאובטח, שדרג את אתר האינטרנט שלך ל- HTTPS.
בעיה מס' 8: קשה לקרוא את תוכן האתר שלך.
תמיסה: השתמש ב-whitespace, בגופן קריא, בניגוד צבעים, בכותרות ובכותרות משנה ובשיטות עבודה מומלצות אחרות לעיצוב כדי ליצור תוכן אטרקטיבי, קל לרפרוף ומספק חוויית משתמש נהדרת.
בעיה מס' 9: באתר שלך יש מודעות מעצבנות.
פתרון: פרסום דיגיטלי הוא עובדה של חיים ורוב המשתמשים באתר מצפים לראות סוג כלשהו של מודעות, רק לוודא שמודעות אינן פוגעות בחוויית המשתמש. בסקר שנערך על ידי Hubspot, 73% מהנשאלים אמרו שהם לא אוהבים מודעות קופצות, 70% לא אהבו מודעות לנייד ו-57% לא אהבו מודעות שמושמעות לפני שהתוכן ייטען.
בעיה מס' 10: קשה למצוא מידע מפתח.
תמיסה: כאשר מישהו מבקר באתר שלך, ייתכן שהוא מחפש מידע נוסף על החברה שלך או דרך ליצור איתך קשר. אל תקברו את המידע הדרוש להם; יש דף אודות בניווט העליון הכולל מידע על החברה והמנהיגות שלך, ותמיד לכלול כתובת, מספר טלפון ודואר אלקטרוני או קישור לטופס איש קשר במקום שבו ניתן למצוא אותו בקלות, כגון הכותרת התחתונה.
בעיה מס' 11: אתה לא מספק את מה שאתה מבטיח.
תמיסה: אם אתה מקדם עסקה או מציע הצעה, בין אם היא מופיעה בהודעת דואר אלקטרוני, במודעת PPC או בפוסט חברתי, הקפד לבצע את הפעולה כאשר המשתמש לוחץ על הקישור. עבור כל קישור, צור דף נחיתה מותאם אישית שממלא את ההצעה. אם תציע הצעה רק כדי להביא מישהו לאתר שלך, ואז תפתה ותתחיל או תוסיף חריגים שהופכים את ההצעה ללא חוקית, הלקוחות שלך ירגישו מרומים.