כל מה שחשוב לדעת לפני התחלת שיפוצים
כמעט לכל אחד בחיים באיזשהו שלב יוצא לעשות עבודות שיפוץ ובנייה במקום המגורים. כידוע תהליך השיפוץ או בנייה אינו סטרילי ומצטברת המון פסולת בנייה, שחייבים לפנות לפי החוק. אולי לא כולם יודעים אך בישראל יש נוהל מסודר לפינוי פסולת בניין. במידה ובזמן השיפוצים פינוי לא נעשה כפי שנדרש האחריות חלה על בעל היתר בנייה.
מכיוון שבדרך כלל פסולת בניין כוללת חומרים כמו צבעים, דבק, אסבסט ועוד היא מהווה מטרד סביבתי ובריאותי, לכן חייבים הטיפול בה חייב להיות מותאם. בדרך כלל בזמן עבודות שיפוץ, קבלן, שמבצע עבודות שיפוץ מזמין בהתאם לכמות הפסולת מכולה או עגלה שבתוכה ישפכו את כל הזבל מאתר בנייה. בדרך כלל אם מדובר על המכולה אז שמים אותה ליד מקום הבנייה/שיפוץ ומשארים לתקופה מסוימת. אז בזמן העבודות מעבירים אליה ת כל הפסולת עד שהיא מתמלאת ואחרי זה מתאמים עם חברה שממנה הזמנו את השירות והיא שולחת את המשאית שלוקחת את המכולה לאתר פסולת מורשה. שם נהג מרוקן את כל הפסולת מהמכולה ובמידת הצורך מחזיר את המכולה למקום, שבו מתרחש השיפוץ.
באתר המורשה ממיינים את הפסולת. מה שניתן למחזר ממחזרים, בין החומרים האלו תמצאו ברזל, אבנים, פסלטיק ועוד. את הפסולת שלא ניתן למחזר מטמינים לפי פרוטוקול מיוחד, לצורך מניעת פגיעה סביבתית עד כמה שניתן.
עלות של פינוי פסולת בנייה תלויה בגודל של הכל המכולה וכמובן במספר הימים שהיא תהיה בשימוש. חשוב שתדעו, שאם מדובר על בית רב קומות אז בנוסף למכולה תצטרכו מה שנקרא בשפה של בנאים "שרוול" לפינוי הפסולת. זה בעצמם אותם דליים מפלסטיק שנכנסים אחד בשני, בדרך כלל מתחיל בגובה של מקום השיפוצים ויורד ישר למכולה. כך עובדים יכולים לזרוק זבל תוך "שרוול" הזה והיא תנחת במכולה בלי להתפזר באמצע ובלי סם ושלום לגרום נזק לאנשים או חפצים. כל מי שעבר פעם ליד אתר בנייה של מגדלים בוודאי ראה ומכיר את זה.
עוד דבר שחשוב לדעת, שישנן רשויות מקומיות, שאחד מהתנאים של הוצאת היתר בנייה מהווה צ'ק פיקדון לפקודת אותה רשות, לצורך הבטחה שבמקום השיפוצים לא תישאר פסולת.