למה אנחנו כאן?
ת לוריין בלום
מה אנחנו עושים כאן על הפלנטה הזו? מאיפה באנו? על מה כל זה? ויותר חשוב האם התשובות ישפרו את הבריאות הכללית שלנו ואת היכולת לצמוח? האם זה יגדיל את העושר שלנו ויחדיר הערכה עצמית טובה יותר. שירותי תמלול
כמובן שזה עניין של דעה ואת זה אשאיר לך.
הרשו לי להתחיל עם פילוסופיה או שתיים. למעשה נתחיל עם הקבלה, טקסט קדום אזוטרי של פעם, שמקורו בעיקר, ונלמד גם היום, בחסידות, מאויתת גם בחסידות, דת המיסטיקה היהודית.
אומרים שהקבלה הגיעה אלינו במאה הראשונה, השנייה או מאוחר יותר במאה השלושים. יש הסבורים שזה תומלל על ידי רב שהתחבא במערה, יש הסבורים שהמילים תועלו ממלאך, אולי רפאל או גבריאל. חלקם אפילו רמזו שסודות הקבלה ניתנו לאדם בגן העדן. בכל מקום או בכל פעם שזה הגיע, קבלה, כותב על עשר רמות הבריאה כדי לתפוס את אלוהים. מושג אחד שנראה פופולרי ומגיע מקבלה הוא שאלוהים, למרות שהוא די בלתי ידוע, מקיים אינטראקציה עם האנושות. אחד נוסף הוא שכולנו נוצרנו כשרשרת אחת גדולה של הוויה. שכולנו מחוברים. עם הרעיון הזה, המדענים בתחום הפיזיקה הקוונטית ("מדע והשדה האקאשי." מאת לאסלו) מתחילים להסכים.
אחד הסיפורים על משמעות הקבלה הולך בערך כך, אלוהים הוא הנותן ואנחנו המקבלים. נמאס לנו להיות בצד המקבל ורצינו להיות הנותנים. סוג רוצה להיות השחקן הגדול לשם שינוי. הפכנו חסרי מנוחה. משהו כמו סיפור גן העדן עם הנחש והתפוח, שם התגלה לנו עץ הדעת. כשהנחש ישכנע את חוה שאדם יאכל את התפוח יהיה להם גם את כל הכוח והידע. למרות שהם היו צריכים להיות מרוצים, הם לא היו מרוצים.
יש פילוסופיה נוספת הדומה לזו מתוך ספר שנקרא קורס בניסים. בפילוסופיה זו אנו אבודים באשליה שיצרנו לעצמנו. לאחר שעזבנו מעין עדן, גן עדן או גן עדן, אנו הולכים לאיבוד כאן כבני אדם על פני כדור הארץ. כדי למצוא את הדרך הביתה עלינו לעשות את הדברים הנכונים. אנחנו צריכים להבין שאנחנו אחד, מחוברים ואחראים, כביכול, זה לזה.
קורס בניסים, בשורה התחתונה עלינו להתייחס זה לזה ולכל יצירותיו של אלוהים, לצורך העניין, כפי שהיינו רוצים שיתייחסו אלינו בעצמנו. אנחנו צריכים לקיים את המצוות, במיוחד את שתי המצוות. "ואהבת את אלוהים בכל לבבך" ו"ואהבת לרעך כמוך".
אחד הדברים שנראים לי מרתקים בקורס בניסים הוא הדרך שבה הוא נוצר. הוא נוצר על ידי שני פרופסורים לפסיכולוגיה רפואית באוניברסיטת קולומביה. לא תמיד הסתדרו ביניהם. מערכת היחסים המקצועית שלהם הייתה שונה. עד כדי כך, בשלב מסוים הם הסכימו שהם צריכים להפסיק את המריבה ולפתור את זה. למעשה, במהלך אחד מחילוקי הדעות ביניהם, וויליאם ת'טפורד הצהיר "חייבת להיות דרך טובה יותר". הגשת תמלול לבית משפט חוק
הלן שוקמן מהמורשת היהודית, זו שתיעלה את המידע לספר תיארה את עצמה כמחנכת אתאיסטית שמרנית, ויליאם ת'טפורד היה מרקע נוצרי, גם לא היו קנאים דתיים וגם לא היו חולים.
מתישהו לאחר שהחליטו שהם צריכים להפסיק לריב, מספר הסיפור, הלן התחילה לשמוע קולות. בהיותה בתחום הפסיכולוגיה היא הבינה היטב מה זה יכול להיות ולמרות שלא הסתדרה עם וויליאם ת'טפורד היא כיבדה את הידע המקצועי שלו בנושא. היא התקשרה וסיפרה לו מה קורה לה. הוא הבטיח לעזור לה ולשמור על הכל בסודיות. הוא שאל מה הקולות אומרים? היא ענתה שהם אומרים "זה קורס בניסים, רשום". הוא הציע לה לעשות בדיוק את זה ולראות מה קורה. היא עשתה זאת, ולמרות שהייתה מוטרדת לפעמים ולא רצתה להמשיך, בטענה שזה לא משהו שהיא מכירה, האמינה או שלימדו אי פעם ברקע היהודי שלה, היא הסכימה להמשיך ולתת לו לתמלל את הרשימות שלה. שבע שנים לאחר מכן נוצר "הקורס בניסים". עכשיו זה כמעט בכל השפות. זה מוכר בכל העולם. כל ההכנסות נתרמות לצדקה וישנן קבוצות לימוד של קורס בנס בכל רחבי העולם. יש שלושה חלקים לספר הזה. הטקסט, חוברת העבודה לתלמידים ומדריך למורים.
הלימוד של חוברת העבודה הוא מאוד מעניין מכיוון שהוא מציע שיעור ביום או בשבוע ונראה שהשיעורים שלו משרה תחושת שלווה.
זה עשוי אפילו לענות על השאלות שהתחלנו איתן כשהתחלנו.