בניית חנות וירטואלית לעסקים בתקופת הקורונה

26 בדצמבר 2021 | מאת: | מאמרים בקטגוריה פיתוח אתרים

מדוע כדאי לבעל עסק להשקיע בפיתוח חנות וירטואלית לעסק שלו?

לפני תקופת הקורונה, אף אחד מאיתנו לא יכול היה לחשוב על מצב בו כל העולם ייכנס לסגרים חוזרים ונשנים, ברמה כזו או אחרת. אף אחד לא יכול היה לדמיין מצב בו כל או רוב העסקים יהיו סגורים לאורך ימים ושבועות, וגם כשהם ייפתחו יהיו מגבלות ותנאים שלא יאפשרו לכל אחד לקנות בהן בצורה חופשית.

היום, אחרי כמעט שנתיים של מגיפה כשאיש לא יודע לומר בוודאות מתי היא תחלוף מן העולם ונוכל לחזור אל שגרת חיינו, ברור לכולם שאנחנו צריכים להתרגל לעולם חדש, שינויים ושגרת חיים חדשה. בין היתר, צרכנים צריכים להתרגל לקנות מוצרים ופריטים שונים בצורה מסוימת, ובעלי עסקים צריכים להיות מסוגלים לספק להם את זה. מי שלא יהיה מסוגל לבצע את השינוי, יתקשה מאוד לשרוד אם בכלל.

השינוי העיקרי הוא מעבר מחנות פיזית לחנות וירטואלית, או לחילופין בניית חנות וירטואלית לצד הפעלתה של חנות פיזית, פרונטאלית, כפי שהיו רגילים לעשות כל השנים. בעל עסק שלא ישתמש בכלים של חנות וירטואלית בשביל למכור מוצרים ושירותים דרך האינטרנט, יגלה מהר מאוד שהוא נשאר מאחור ולא מצליח להתמודד עם בעלי עסקים אחרים, מתחרים שלו.

לפני שנסביר למה צריך להקים חנות וירטואלית ומדוע בתקופת הקורונה זה בא לידי ביטוי בצורה בולטת, חשוב להבהיר שזה נכון לא רק בתקופה. למעשה כבר מספר שנים אנחנו רואים מעבר משימוש בחנויות פרונטאליות לשימוש בחנויות וירטואליות, אנחנו רואים עלייה ניכרת במספר הצרכנים דרך האינטרנט, ולא מעט גורמים בשוק, כולל רשתות שיווק גדולות, חנויות רשת ועוד, מפעילות היום חנויות אינטרנט בצורה פשוטה ונוחה לשימוש.

מהן הסיבות העיקריות לבניית חנות וירטואלית?

ישנן סיבות רבות מדוע משתלם להשקיע בבניית חנות וירטואלית, אנחנו נציג 4 סיבות עיקריות:

יצירת קהל חדש – בניית חנות וירטואלית מאפשרת להגיע אל קהלים חדשים, קהלים שאינם מכירים את החנות ואינם מתגוררים או עובדים באזור שלה. מדובר על קהל שמחפש מוצרים ושירותים דרך האינטרנט, ויכולים להגיע אל החנות ולבצע דרכה הזמנות של מוצרים ושירותים.

תחרות – סביר להניח שהמתחרים יקימו חנות וירטואלית. על מנת לא לייצר להם יתרון, רצוי מאוד לבנות חנות באתר, ואז התחרות בין העסקים תהיה שווה.

חווית צריכה ללקוח – גם אם הלקוח מכיר את החנות ואת בית העסק, ברגע שיוצרים חנות וירטואלית ונותנים לו אפשרות לרכוש דרכה מוצרים ושירותים, מעניקים לו כך חווית צריכה הרבה יותר פשוטה, נעימה, מהירה וקלה. הוא יכול להיכנס אל החנות בכל עת, מכל מקום ולבצע הזמנות של מוצרים ושירותים.

עלויות – בסופו של דבר, הקמת חנות וירטואלית יכולה לחסוך הרבה מאוד כסף. אפשר לחסוך בעלויות של כוח אדם, עלויות של השכרת מקום על כל המשתמע מכך ועוד. מדובר על עלויות לא קטנות שיכולות להיחסך בצורה כזו.

למה בתקופת הקורונה היתה משמעות מיוחדת להקמה של חנות באינטרנט?

בתקופת הקורונה, כאמור, אנשים לא יכלו לצאת מהבית או יכלו לצאת אך לטווח מרחק מוגבל. לא מעט עסקים הוציאו עובדים לחל\"ת, עסקים רבים עבדו במתכונות מצומצמות. מנגד, אנשים נשארו בבתים, הם היו צריכים לבצע קניות, לעיתים רצו בכך מעבר לרגיל, בין אם זה בגלל שהילדים נשארו בבית ובין אם מסיבות אחרות (צריך לזכור, בתקופה מסוימת בקורונה לא נעשו משלוחים מחו\"ל, ולכן האופציה הטובה ביותר לרכישה ברשת היתה דרך חנויות מקומיות).

עסק שלא הפעיל חנות וירטואלית, פשוט לא יכול היה לעבוד בתקופת הקורונה. מדובר על הפסד כספי עצום. לכך צריך להוסיף את העלויות השונות, החל מעלויות השכרה, ארנונה, מסים, והוצאות אחרות. עסקים שלא עבדו בתקופת הקורונה, ספגו מכה כלכלית קשה.

לעומת זאת, תקופת הקורונה לימדה אותנו עד כמה הרעיון של בניית חנות וירטואלית הוא חשוב ומהותי. למעשה התקופה הזאת ייתכן ושינתה את כל הגישה לעסקים. קיימת הבנה שמשתלם יותר להחזיק חנות וירטואלית מאשר חנות פיזית, ההוצאות נמוכות יותר, הגישה ללקוחות רחבה יותר, וסביר להניח שיהיה קל יותר להגיע אל קהלים במקומות שונים בעולם.

כך הקורונה לימדה אותנו שיעור חשוב בעסקים ואילצה אותנו לקבל את רוח הזמן, להתקדם ולהכיר בכך ששינויים אשר החלו להתרחש, צריכים להתרחש מהר יותר.

סגור לתגובות על בניית חנות וירטואלית לעסקים בתקופת הקורונה

מאת:

פרסם באתר כ - 14 מאמרים.

.

דילוג לתוכן