בניית וקידום אתרים תדמיתיים במכשירים ניידים – היכן לשים דגש?
תעשיית המכשירים הניידים ובכלל זה, פלאפונים, אייפונים, אייפדים ועוד ועוד מתפתחת במהירות מסחררת אבל, עדיין, נחשבת בחיתוליה לעומת עולם הגלישה המסורתי האינסופי. למרות זאת, הפופולאריות הגוברת של המכשירים הניידים הללו והעובדה שיותר ויותר אנשים משתמשים במכשירים ניידים לצורך גלישה, מחייבת מציאות חדשה של בניית אתרים מותאמת לרזולוציות ודרישות טכניות של מכשירים ניידים, הקפדה על כללים ופרמטרים עיקריים על מנת לספק למשתמש הקצה חויית גלישה איכותית ממש כמו במחשב הביתי.
בניית אתר תדמית לעסק מותאמים לספציפיקציות של מכשירים ניידים אינה משימה פשוטה כלל וכלל וטומנת בחובה מספר אתגרים בלתי מבוטלים כגון, הגברת התעבורה לאתר והתאמת האתרים לצרכי SEO. אבל, למעשה, באמצעות הקפדה על מספר פרמטרים רלוונטיים ועיקרים, הגדלת נפח התעבורה לאתר יכול להיות בר ביצוע, בקלות יחסית.
ולידציית קוד זו ממש לא המלצה
רצוי מאד להתאים את קוד דפי האתר לתקן העולמי של W3C. לאנשי הפיתוח \ קידום אתרים זה נראה כמו עוד פרמטר שניתן לפסוח עליו, במיוחד כשיש דפדפנים כל כך מתוחכמים היודעים להתגבר על שגיאות קוד שכאלה. אבל, המצב ממש לא רלוונטי כשבונים ומקדמים אתרים על פלטפורמה ניידת. סביר להניח, כי אותה פלטפורמה תחייב התאמה מלאה לתקני קוד מלאים. לשם כך, העזרו בכלי ולידציה שונים, כאשר האיכותי שביניהם הוא כמובן: הוולידטור של W3C בעצמם:
נגישות כללית לאתר
אמנם הנגישות לאתר הינה נחלת תהליכי קידום אתרים במכשירים ניידים, אבל, חשיבותה אינה נוגעת אך ורק למקרים אלו אלא אף חשובה לא פחות לגולשים. העולם הנייד אינו מפותח עדיין כמו עולם האינטרנט המסורתי, ומכשירים ניידים רבים ואף יצרנים מציעים תוכנות ודפדפנים איכותיים פחות לצורכי הנגשת נראות של אתרים במכשירים ניידים. לכן, על ידי וידוא שכל דף \ אזור באתר שלך הינו נגיש ומותאם בצורה מלאה לאין ספור דפדפנים ועכבישים ניידים, כמו של גוגל למשל, ומגוון רזולוציות, ניתן בעצם לוודא שהעכבישים והגולשים הניידים יכולים להגיע לאתר ללא שום תקלה.
כלים שימושיים לקידום אתרים נייד
סביר להניח כי מנועי החיפוש המצליחים והגדולים ברשת, גוגל, יאהו ובינג, מצליחים באותה מידה גם בעולם האינטרנט הנייד. למרבה המזל, לכל אחד ממנועי החיפוש כלים ותוכנות לביצוע אופטימיזציות לאתרים על מנת לשפר את אינדקוס הדפים בגרסאות הניידות. הכלי של גוגל, ווב מאסטור טולס, מאפשר הוספת גרסאות ניידות של מפת אתר לאינדקס שלהם, ומציע מגוון פיצ'רים נוספים הרלוונטיים לעולם הרשת הנייד. המנוע הנייד של יאהו, מאפשר גם הוא אופטימיזציה של אתרים ניידים לצורך אינדוקס טוב יותר. כמו כן, למנוע החיפוש בינג, הגרסה שלו לעולם הרשת הנייד
אופטימיזציית תכנים ומערכי קישורים
בגדול, תהליכי קידום אתרים בגרסאות הניידות של האתרים דומה בחלקה הארי לתהליכי קידום אתרים סטנדרטיים ביחס לאופטימיזציית תכנים, דפים ובניית מערכי קישורים נכנסים. מיותר לציין, כי דפי אתר ניידים יהיו באופן טבעי קצרים יותר ופחות עמוסים בתוכן טקסטואלי, ולכן, יש להקפיד על מילות מפתח מדוייקות יותר. מאחר וכמות המילים לכל דף תהיה נמוכה יותר, יהיה קשה לחזור על אותו הביטוי בדף כמה פעמים ולכן, יצירתיות היא שם המשחק. מילות מפתח ייעודיות ומדוייקות, ויותר דגש על מדיה יעשו את ההבדל.
אופטימיזציית מדיה, ותכני וידאו
מאחר ואופטימיזציית תכנים שונה בגודלה ומהותה מתהליכי קידום אתרים רגילים, יש מקום לשדרג את אופטימיזציית התכנים הויזואליים לאתרים המיועדים אף לזירה הניידת. האמרה הידועה: "תמונה אחת שווה אלף מילים" משחקת תפקיד חשוב בזירה העסקית הניידת. תמונה אחת יכולה להכיל הרבה מילים ולהעביר את המסר בקלות ובהמחשה שלא ניתנת לביצוע באמצעות תוכן טקסטואלי רב. לכן, רצוי להקפיד על אופטימיזציית תמונות כך שהתגים הרלוונטים יכילו את מילות המפתח המתאימות, תמונות יכולות להיות קישורים לתמונות אחרות, וכן, כדאי לבנות גלריית תמונות שאליה ניתן להפנות חומר טקסטואלי לצורכי המחשה. לבסוף, הגישו את דפי האתר הניידים למנועי החיפוש הניידים.
טכניקות נוספות לקידום בפלטפורמות ניידות
שיווק ברשת, ובמיוחד יישום תהליכי קידום אתרים, מתפתחים בצורה אתגרית מדי יום. בעולם שבו פלטפורמות חדשות מתפתחות, אלגוריתמים משתנים, ומתחרים מתווספים, יש להיות תמיד עם יד על הדופק; ממש כשם שהזירה העסקית הניידת ושלל האפשרויות שבה הולכת ומתפתחת. על מנת לעקוף את המתחרים, כדאי להישאר מעודכנים וללמוד כיצד ניתן להפיק תהליכי הקידום את המירב.