דרכים להתנהלות כלכלית נכונה
טיפים להתנהלות כלכלית נכונה
- שימוש מצומצמם בכרטיסי אשראי – הדרך היעילה ביותר לא להיכנס למינוס הינה צריכה מבוקרת בהתאם לכסף שברשותך. השימוש בכסף נזיל יוצר שליטה מתמדת ביחס להוצאותיך היות והוא מכריח אותך לדחות סיפוקים. מנגד, רכישה באשראי מגמישה את "גבולות הגזרה" שהצבת לעצמך ובמקרים חמורים אף מבטלת את חוש השיפוט לחלוטין.
- לא להתפתות לכרטיסי מועדון– היחידים שנהנים מההטבות הם הבעלים אצלו ערכתם את הקנייה ומנהל הבנק שלו. אין צורך להחזיק במספר כרטיסי אשראי שכל אחד מהם מעניק, לכאורה, הטבה במועדון מסויים.
- לכרטיס אשראי אין ערך מוסף – דמי כרטיס של אמריקן אקספרס נושקים ל-100 ₪, פי חמש מדמי הכרטיס של ויזה כ.א.ל. . לא כל אחד צורך את השירותים אותם מספקים כרטיסי האשראי באופן יומיומי וטעות חמורה להחזיק כרטיס לשם מיתוג או מתוך מחשבה שהוא מגדיר אותך.
- מעקב קבוע אחר החיובים בכרטיסי האשראי– סקירת דוחות האשראי שלך באופן קבוע תאפשר לך למצוא את המקומות בהם ניתן לחסוך. רבים אינם טורחים להביט בפירוט כרטיסי האשראי, אך בדיקה ומעקב קבועים עשויים לעזור לך גם להכיר את הרגלי הצריכה שלך במבט מבוקר ולהפעיל שיקול דעת צרכני.
- בניית תזרים וקביעת תקציב חודשי – ככלל, תכנון הצופה פני עתיד מעניק לנו וודאות וביטחון כלכלי. הדרך הנכונה ביותר להתנהל באופן מבוקר הינה למפות את כל הכנסות והוצאות משק הבית המשותף בטבלת אקסל פשוטה. רצוי מאוד להכין תזרים שנתי, ממש כמו חברה בע"מ.
על התזרים להיות דינמי ועוקב, כלומר הוא יושפע ממצב העו"ש של החודש שעבר וכן משינויים מזדמנים ביחס להכנסות והוצאות. כלל ברזל לניהול תזרים חיובי הוא הקפדה שההוצאות לא יחרגו מההכנסות ואם כן, שהחריגה תהיה מידתית ולא מופרזת. ככל וההכנסות קטנות, יש לשאוף לצמצם את ההוצאות למינימום הנדרש לצורכי מחיה. בהתאמה, ככל וההכנסות גבוהות, ניתן להרחיב את סוגי ההוצאות ולהגדיל את תקציבן.
- להיערך לבלת"מים – נסו להיערך להוצאות בלתי מתוכננות כמו טיפול שיניים, אירוע של חבר קרוב, מעבר דירה, פיטורין, רכב שהתקלקל וכד'. נכון שלא תמיד ניתן לצפות דברים ולא תמיד נוכל לחסוך לעת משבר
גבולות גבולות גבולות – אם נתנהל כאילו איננו חייבים דין וחשבון לאף אחד, נאלץ לתת דין וחשבון לממונה בהליך חדלות פירעון. דעו כי גם העשירים יודעים מהם הגבולות שלהם והם מתמנפים בצורה מושכלת ביחס לתקרת האשראי וההכנסות שלהם. ישנם אנשים שקונים מהבטן ומצדיקים את ההחלטה מהראש, שכן הרגש מעצב את רוב החלטותינו והשכל נכנס לתמונה רק כדי להצדיק אותן. לפיכך, יש להגיע ל-30% ממגבלת היכולת הפיננסית ולהשאיר שולי ביטחון למקרים של טעויות בתכנון.
- לקיחת הלוואות רק בעת הצורך – מומלץ ליטול הלוואה רק אם באמת זקוקים לה או לחילופין כאשר יש בצדה תועלת.
- בדיקת מחזור – חשוב לבדוק מידי פעם את שיעורי הריבית על ההלוואות. הריבית תלויה בגורמים שונים שאינם קבועים. לא מן הנמנע כי תמצאו ריבית אטרקטיבית יותר שתצדיק מחזור, למשל כאשר דירוג האשראי שלכם ישתפר.
עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך..
מאת: foxdigital
foxdigital פרסם באתר כ - 1 מאמרים.