מהי מערכות LPR ? מצלמות אבטחה לזיהוי לוחית
מערכות LPR, הסבר על מה זה ואיך זה עובד. כנסו בכדי ללמוד איך עובדות מערכות זיהוי ללוחיות רישוי.
מה היא מערכת LPR ?
אז בעצם מה היא מערכת LPR ? ראשית LPR הם ראשי תיבות של License Plate Recognition שזה בעצם, זיהוי לוחית מספר, הכוונה היא כמובן ללוחית מספר של כלי רכב. מערכת LPR משתמשת שיטת מעקב המונית שעושה שימוש בפונקצית זיהוי תווים (אותיות ומספרים) אופטיים על גבי תמונות מצולמות בכדי לקרוא לוחיות רישוי של רכבים, לטכנולוגיה הזו קוראים OCR.
מערכות אלו יכולות להשתמש במערכת טמ"ס (טלוויזיה במעגל סגור) קיימות או במצלמות אכיפת כבישים יעודיות כמו אלו שנפרסו ברחבי מדינת ישראל בשנים 2013/14 ונפרסות עד היום. מערכות LPR נמצאות בשימוש על ידי כוחות המשטרה שונים לצרכי אכיפה וכשיטת גביית אגרה אלקטרונית בכבישי תשלום, לדוגמא בכביש 6, מערכות אלו מבצעות מעקב ורישום של התנועות של קבוצת רכבים או יחידים.
מערכת LPR יכולה לשמש לאחסון התמונות של כלי הרכב שנתפסו על ידי המצלמות , כמו גם את הטקסט מלוחית הרישוי. מערכות אלה נפוצות מאוד ונמצאות בשימוש ביחד עם מצלמות אבטחה פרטיות עם טכנולוגיית אינפרא אדום (IR) כדי לאפשר למצלמה לצלם את התמונה וללכוד מספרי רישוי בכל שעות היממה.
טכנולוגית LPR נוטה להיות ספציפית לאזור או המדינה בה היא מותקנת, בשל ריבוי הוריאציות (צבע לוחית, סוג טקסט, צורת הלוחית וכו') בלוחיות רישוי בין המדינות.
ישנם חששות לגבי מערכות אלה, ורובם מתרכזות בפחדי פרטיות של תנועות האזרחים שנמצאים תחת מעקב ממשלתי או פרטי.
חוץ מהיבט החומרה (מצלמות, חיווט, עדשות וכו') היבט התוכנה של המערכת רצה ע"ג חומרת מחשב ביתי סטנדרטי או לחלופין שרת יעודי לצורך זה ותוכנת הLPR יכולה להיות קשורה ליישומים חיצוניים ואו למסדי נתונים אחרים כאלה או אחרים. המערכת משתמשת בראשונה בסדרה של טכניקות ואלגוריתמים ועושה מניפולציה לתמונה בכדי לזהות, לנרמל ולשפר את התמונה של לוחית הרישוי והמספר בה, ולאחר מכן נכנסת לפעולה טכנולוגיית זיהוי התווים האופטית (OCR) וזאת כדי לחלץ את האלפאנומריים (אותיות ומספרים) בתמונה של לוחית הרישוי.
מצלמות האבטחה של מערכות LPR בדרך כלל פרוסות באחת משתי גישות בסיסיות:
- האחד מאפשר לכל התהליך הצילום והזיהוי להתבצע במיקום המצלמה בנתיב בזמן אמת.
- השני מעביר את כל תמונות מנתיבים רבים למיקום מרוחק יחיד לשרת LPR ומבצע את תהליך הזיהוי בשלב כלשהו מאוחר יותר.
כשזה כל זאת מעשה ע"פ האופציה הראשונה באתר, המידע שנתפס מאלפאנומריים בהצלחה יכלול גם את תאריך וזמן הזיהוי, שם הנתיב או האתר, וכל מידע אחר כגון הערות או מהירות נסיעה יעובד בזמן אמת מוערך של כ250 – 500 אלפיות השנייה וישלח לאחסון בבקרה ראשית.
מידע זה הוא ע"ב טקסט ויכול בקלות להישלח למחשב מרוחק לעיבוד נוסף או אחסון במידת צורך.
אם הגישה השנייה נמצאת בשימוש, יש בדרך כלל מספר גדול של מחשבים בחוות שרתים ייעודית לצורך התמודדות עם עומסי עבודה גבוהים. לעתים קרובות במערכות כאלה, יש דרישה להעביר תמונות לשרת המרוחק ,וזו יכולה לדרוש תקשורת שידור ברוחב פס גדולה יותר.