חובות, חדלות פירעון ושיקום כלכלי ב – 2020
ניתן לומר בוודאות שחלק גדול מתושבי ישראל נמצאים במינוס תמידי (אוברדרפט), עם מסגרות אשראי שמנוצלות עד תום וצ'קים שפזורים להם בבתי עסק או מוסדות עירייה וממשלה שונים. המצב הזה הוא בעייתי עבור רבים שלא מצליחים לעמוד בהתחייבויות הכספיות שנטלו על עצמם והם מגיעים לשלב הו אינם יכולים עוד לעמוד בתשלום החובות הללו, לעתים עד כדי פגיעה משמעותית בתנאי המחייה שלהם ושל משפחתם.
במצב שכזה נושים רבים מגישים פניה לשירותי הוצאה לפועל לגביית החובות הללו ומכאן המצב מחמיר לעיקולים של רכוש והון מהחייבים, הגבלות על יציאה מהארץ או אפשרות נהיגה ועוד דרכים שפוגעות באיכות החיים של החייב.
במידה והחובות נוצרו בתום לב מכל סיבה שהיא והם כבר מעל סך של 150 אלף שח אז לזכות החייב עומדת האפשרות להגיש לבית המשפט בקשה לצו חדלות פירעון ושיקום כלכלי. מדובר בחוק חדש שנחקק בסוף 2019 ונועד להגן על חייבים במצב שכזה וגם לאפשר להם להחזיר את החוב לנושים השונים (או חלק מהחוב) ולצאת לדרך חדשה להמשך חייהם לאחר סיום התהליך שיעברו במסגרת הצו.
כיצד מתנהל התהליך כולו?
ראשית כל יש לפנות אל בית המשפט בבקשה לקבלת צו חדלות פירעון ושיקום כלכלי באמצעות עורך דין פשיטת רגל (חדלות פירעון) בחיפה, בתל אביב, בירושלים או באופן עצמאי. חשוב לדעת שגם נושה יכול להגיש בקשה שכזאת עבור חייב שלו שעומד בקריטריונים הללו וזאת כדי להפעיל לחץ על החייב להגיע להסדר חוב עם הנושה.
לאחר קבלת הצו בית המשפט מכריז על נאמן בתיק שחוקר את החובות של החייב לכל הנושים כולם תוך כדי הקפאת הליכים נגדו מצד אותם נושים או כאלו חדשים שמתגלים במהלך פרק הזמן של הבדיקות.
כעת כשידועים כל החובות מתרכזים באיסוף כל המידע אודות הנכסים, הרכוש וההון שיש ברשות החייב בארץ או בחוץ לארץ ואף בחשבונות נסתרים במקרים מסוימים. לאחר ריכוז כל אלו מוגש המידע לבית המשפט המטפל בתיק.
החייב מקבל "הצעה" של הסדר חובות עם הנושים שלו בתנאים של פריסת תשלומים (עד 36 במקרים מסוימים) והכל בהתאם ליכולות הכלכליות שלו גם לשלם את החוב וגם לשמור על רמת חיים בסיסית מספקת לו ולמשפחתו.
חשוב לציין שהנושים עשויים לערער על ההצעה וגם החייב יכול להגיש בקשה לתנאים שונים אבל לבסוף תונח הצעה שעליו לקבל ולעמוד בהתחייבות שייקח. במידה ויעמוד בהחזר התשלומים הללו במועד שלהם לאורך כל התקופה שנפסקה, הרי שבסיום התהליך כולו יזכה לקבל הפטר חוב ולצאת לחיים חדשים במובנים רבים.
מהו הפטר חוב?
הפטר חוב מציין שכל חובותיו של החייב שולמו לנושים שלו (בהתאם למה שפסק בית המשפט ולא סכום החוב המלא שהיה כמובן) וכעת הוא פטור מחובות נוספים, עיקולים, הגבלות בבנקים או בחופש התנועה וכן הלאה.
זו השורה התחתונה של התהליך כולו שעשוי להימשך 4 שנים במקרים כאלו ואחרים.
עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך..
מאת: עידן שלומן
עידן שלומן הוא מומחה לקידום אתרים בחברת Signup. אם אתה רוצה להתקדם בגוגל, צור עימנו קשר עוד היום באמצעות האתר (http://www.signup.co.il/) - אנו עובדים עם לקוחות מרוצים בישראל ובעולם, מידי יום כבר מעל 15 שנה.
עידן שלומן פרסם באתר כ - 103 מאמרים.