רילוקיישן

31 במרץ 2020 | מאת: | מאמרים בקטגוריה אקטואליה

החלטתם לעזוב לחו"ל בעקבות הצעת עבודה רילוקיישן (Relocation).

בפניכם הכנות רבות במישורים שונים : חינוך ולימודים לילדים, היתרי עבודה, ביטוחים וכו'. אנו ממליצים להיערך מראש גם בתחום המסים.
היערכות מראש בתחום מיסוי רילוקיישן אינה לוקחת יותר ממס' מועט של שעות. יחד עם זאת במועד החזרה לארץ היא עשויה להתגלות כמי שהביאה לחיסכון של עשרות עד מאות אלפי דולרים (בהתאם לשווי השכר המופק בחו"ל ותקופת השהייה בחו"ל). חשוב להבין כי בהתאם לפסיקה בישראל ניתוק התושבות של תושב ישראל מישראל עשוי לקחת תקופה ארוכה חודשים ואף שנים. ניתוק התושבות נבחן הן במישור האובייקטיבי (תקופת השהות בחו"ל, קשרים משפחתיים בחו"ל, בית קבע בחו"ל וכו') והן במישור הסובייקטיבי (הכוונות הסובייקטיביות של אותו תושב).

ניתוק תושבות ("מרכז החיים")
תושבותו של "נישום" בהתאם לחקיקה והפסיקה בישראל נקבעת בהתאם לקביעה היכן מצוי "מרכז החיים" שלו בישראל או בחו"ל. כפי שנכתב לעיל ניתוק תושבותו של תושב ישראלי מישראל והעברתה לחו"ל הינה הליך מורכב. בבואנו לבחון את מעמדו של אותו אדם האם הוא עדיין תושב ישראל (למרות השהות הארוכה בישראל) או שמא המעבר לחו"ל אכן הפך אותו לתושב חו"ל (מרכס החיים שלו עבר לחו"ל) ,יש לבחון זיקות שונות; המוכרות שבהן הן: משך השהות בחו"ל, מקום מגוריו, מקום עבודתו, מקום מגורי משפחתו וכדומה. לעניין זה נציין כי אינו דומה בעל משפחה למי שאינו בעל משפחה.

המבחנים שנקבעו בפקודת מס הכנסה מקורם במודלים של אמנות המס הבינלאומיות ואשר גם ישראל חתומה על עשרות של אמנות מס כאמור. יחד עם זאת בהתאם לחקיקה, מקום בו קיימת אמנת מס הרי שהוראות האמנה גוברות על הוראות הדין הפנימי. יוצא אפוא כי כאשר בוחנים את תושבותו של "נישום" אשר ביצע רילוקיישן למדינת אמנה יחולו מבחני שוברי השוויון הקבועים באותה אמנת מס אשר לרוב אינם תואמים את סדר המבחנים ההיררכי הקבוע בפקודת מס הכנסה.
חשוב להיוועץ עם מומחה בתחום מיסוי בינלאומי בטרם עזבנו את הארץ על מנת לחסוך ביורוקרטיה ותשלום קנסות במועד החזרה לישראל.

סגור לתגובות על רילוקיישן

מאת:

רואה חשבון ומומחה במיסוי בינלאומי

פרסם באתר כ - 7 מאמרים.

.

דילוג לתוכן