חשבון בנק מוגבל – מתי כדאי להתחיל להיזהר?
האם אתם על סף הטלת מגבלה על חשבונכם?
על פניו, חשבון בנק מוגבל איננו נשמע כה מאיים כאשר הבנק מחליט שלא לאפשר לנו להנפיק פנקסי שיקים. אך עבור בעלי עסקים ופרילנסרים, הרי שזוהי מכה קשה לעסק אשר יכולה להוביל לקשיים ואתגרים בניהולו הכולל של העסק.
מתי הבנק מטיל מגבלה על החשבון?
רבים טועים לחשוב כי חשבון בנק מוגבל מוטל על עסק אשר לא מתנהל נכונה עם יתרתו. עם זאת, בפועל מדובר בהתנהלות לא נכונה עם השיקים. פיזור שיקים ללא כיסוי נתפס על-ידי הבנק כהתנהלות כלכלית לא נכונה אז מצריכה "חינוך מחדש" והטלת מורא על אלו שלא חושבים פעמיים לפני שהם משלמים עם שיק.
כאשר בשנה בודדה אחת, מפוזרים 10 שיקים ללא כיסוי, הרי שהבנק מחליט על הטלת מגבלה על-פיה לא ניתן להנפיק שיקים למשך שנה.
האם המגבלה מוטלת כרעם ביום בהיר?
מטבע הדברים שהבנק לא מתלהב להטיל מגבלה שכזו, שכן מדובר בהפחתה בפעולת האשראי שהוא מעניק ללקוחותיו.
הבנק מתריע מראש כי הלקוח איננו מתנהל נכונה עם חשבונו, ועל כן מודיע כי הלקוח נמצא בסיכון כי על חשבונו תוטל המגבלה המדוברת.
צעדי זהירות
החל מהרגע שהמגבלה הוסרה, אל תמהרו לחשוב כי הבנק אכן וויתר לכם. למעשה כאשר המגבלה מוסרת, בעל חשבון הבנק נמצא בתקופת ניסיון שבמהלכה אם ישוב לסורו לאורך 3 שנים, הרי שתוטל על חשבונו מגבלה חמורה.
ההבדלים שבין מגבלה רגילה לחמורה ניכר בכך שמגבלה רגילה מוטלת על חשבון בנק נקודתי, בעוד שמגבלה חמורה מוטלת על כל חשבונותיו של הלקוח.
כמו כן, משך המגבלה הוא ארוך יותר ונמשך שנתיים.
חשבו פעמיים על מועדי התשלומים לעסק
האם אתם מסתמכים על כך שהשיק שלכם יכובד רק כי ייכנס כסף במועד מאוחר יותר? צאו מנקודת הנחה כי התשלומים עלולים לסבול מדיחוי ועל כן, השיק יחזור.
מבחינת הבנק אין זה משנה מה הסיבה שבגינה השיק חזר, הרי שזהו עדיין שיק ללא כיסוי.