בדרך טבעית: כך תפחיתו את הלחץ עם כתיבת הסמינר
אם חשבתם כי אתם הסטודנטים היחידים שחשים לחץ רב לאורך כתיבת העבודה הסמינריונית, דעו כי אתם לא לבד. אז למרות שצרת רבים היא חצי נחמה, דעו כי תוכלו לשחרר את עצמכם ממתחים ולחצים גם באמצעות הרגלים שונים:
אל תבודדו עצמכם חברתית:
הפח שהמון סטודנטים נופלים בו הוא לבודד עצמם חברתית לאורך כל תקופת המבחנים, הכוללת בתוכה גם את כתיבת הסמינר. הרצון של הסטודנטים להשקיע שעות רבות גורם להם להמעיט במפגשים חברתיים, מה שלמעשה לא נותן להם תחושת איוורור לאורך תקופת הלמידה. ההמלצה החמה אליכם היא לטפח לצד שגרת הלימודים, גם שגרה של מפגשים חברתיים בבתי קפה, מסעדות, צפייה משותפת בסרטים ואפילו שיחות טלפון. בכל מפגש שכזה תוכלו גם למלא את עצמכם באנרגיה מחודשת, וגם לפרוק את הלחצים, את החששות שלכם ולקבל חיזוקים מהחברים.
התרכזו בכאן ועכשיו, ולא בעתיד:
אם אתם מתרגלים מדיטציה, לבטח אתם יודעים כי הדגש ניתן על להתרכז בכאן ובעכשיו. אם אתם מנהלים עם עצמכם דיאלוג פנימי, לבטח תשימו לב כי מה שמלחיץ אתכם בעיקר הוא העתיד: מה יהיה אם לא תספיקו להגיש, מה יקרה אם המרצה לא יאהב את הרעיון של העבודה, מה יקרה אם תיכשלו ולא תעברו את הקורס, מה יהיה אם תקבלו ציון נמוך וכן הלאה. במקום להתמקד בעתיד, התמקדו בכאן ובעכשיו: בעשייה שלכם, בכתיבה היצירתית שלכם, ברעיונות שאתם מפתחים וכן הלאה. ההתרכזות בהווה תפחית לכם משמעותית את הלחץ.
טפחו שגרה של פעילות גופנית:
על מנת להתמודד עם הלחץ שבכתיבת העבודה הסמינריונית, תוכלו לפנות גם אל חברות המציעות עזרה בכתיבת עבודה סמינריונית. שירות שכזה מוצע לסטודנטים שמתקשים להביא עצמם לידי ביטוי באמצעות כתיבה, וגם לסטודטים שלא עומדים בהצלחה בלוחות הזמנים. אפשרות נוספת להתמודד עם הלחץ והמתח המונחים לכם על הכתפיים היא עם פעילות גופנית. לאורך הפעילות מופרשים הורמונים שמעלים את מצב הרוח, תוך שהמון מתאמנים מעידים כי פעילות גופנית עושה להם סדר בראש, משחררת את המתח ומחדשת בהם את האנרגיה החיונית לה הם כמהים.