הכל על שתלים דנטליים
מה זה בעצם שתל? שתל הוא בורג טיטניום אשר מקובע מתחת לחניכיים לכיוון הלסת במקום שן שכבר נעקרה. מעל השתל, לאחר שהוא הותקן, מחוברת שן תותבת. במאמר זה תוכלו לקבל מידע מלא מתי לא צריך לעשות שתל למרות שנעשתה עקירה, ובאלו נסיבות ניתן לוותר עליו ולהחליף אותו בפתרון אחר גם אם השן היא שן מרכזית בחלל הפה. בשאר המקרים, חשוב מאד לדאוג להחליף כל עקירה בשתל ושן תותבת על מנת שחוויית הלעיסה והדיבור תהיה כפי שהייתה בעבר.
עקירת שן בינה
במקרה זה לא מומלץ לעשות שתלים דנטליים. כל טיפול כירורגי בשן בו מעורב גורם זר מהווה פרוצדורה מאד יקרה, ולכן עושים אותה כי חייבים ולא כתוצאה מאיזושהי הגדלת ראש. במקרה של שן בינה, גם כללי ההיגיון והגדלת הראש לא מובילים לשום מסקנה שזה מה שנדרש. שן בינה היא שן שאין לה שימוש מעשי. היא לא משתתפת בלעיסה, ולרוב היא מצטרפת לחיינו בגיל ההתבגרות המאוחר, 16 או 17. אז למה לעקור אותה? פעמים רבות היא צומחת עקום, וצובטת את החייך אל מול השן שלידה. זה עשוי לגרום לפצע קבוע בחייך ובהמשך לדלקת. במקרים אחרים, לא מצחצחים אותה מספיק טוב, נכנס אוכל ונוצרת עששת או דלקת בשן.
עקירת שן שנמצאת בין שיניים מוזנחות
במקרה זה פחות כדאי לעשות שתל דנטלי, אם כי עשייתו אינה לגמרי מנותקת מהמציאות. הסיטואציה היא כזו: השן שמיועדת לעקירה כבר טוטלוס וחייבים לעקור אותה. השן שמשמאלה הוזנחה קלות וניצלה בטיפול שורש, והשן שלימינה הייתה בעברה שן עם חורים שהושלמו בסתימות רגילות. כלומר, השיניים הללו, על אף שהן לא 100% בריאות לא מצריכות עקירה, רק השן האמצעית. בשל כך שהן לא בריאות פיקס, ניתן לשנות את הצורה שלהן באמצעות השחזה, כך שבסופו של דבר השל שמימין לעקירה והשן שמשמאל לעקירה נראות כמשלימות זו את זו. ביניהן ניתן להטביע גוף זר מחרסינה שנקרא 'גשר שיניים'. במקרה בו מדובר בשיניים בריאות פיקס, המהלך הזה לא מומלץ, כי השחזה עלולה לפגוע בהן.
עקירה המצריכה שתל דנטלי
בכל מקרה אחר בו נעקרה שן, יש צורך להשלים את החסר עם שתל דנטלי ושן תותבת. בשביל לבצע את השתל, ברוב טכניקות ההשתלה צריך שיהיה מספיק עצם בלסת לביצוע המהלך. במידה ובמקום לא התגלה נפח עצם בכמות הנדרשת, ניתן בצע טיפול מיוחד להרחבת העצם ולאחריו והטמיע את השתל הדנטלי.
הדרך המומלצת ביותר להיות מטופל עם שתל דנטלי – מיד לאחר העקירה
במקרים בהם בדיקת העצם נעשית מיד לאחר העקירה, והתגלתה כחיובית, ניתן להתחיל מיד לשתול את השתל הדנטלי. בכך, אתם חוסכים לעצמכם לא רק מפגשים עתידיים עם הרופא, אלא גם כאב עקירה לאחר ההתעוררות. הטכניקה בה מוטבע השתל גורמת לכך שעם הטבעתו הוא עוצר את הדימום ואת הכאב. לא כל מטופל יכול להשלים טיפול שתלים דנטליים בצורה הזו, אבל שווה לכם לבדוק אם אפשרי.
לקבלת פרטים נוספים אודות שתלים דנטליים צרו קשר עם מרפאת שיניים איי סמייל המומחים בכירורגית פה ולסת.