המדריך המקוצר לקבלת תו נכה

31 ביולי 2018 | מאת: | מאמרים בקטגוריה חוק ומשפט

סביר להניח שאם ישאלו אתכם מה זה בדיוק תו נכה, כולכם תדעו לענות באופן כללי שזהו תו הניתן לנכים או בעלי מוגבלויות כדי לשים על רכבם כך שיוכלו לקבל הטבות בעת עצירת הרכב וחנייתו במקומות השמורים לכך באופן מיוחד על פי החוק. למען הסדר הטוב, להלן ההגדרה הרשמית והמפורטת של תו נכה על מנת ליישר קו ולהביא כאן את ההסבר באופן הנכון והמדויק ביותר:

(תיקון מס' 1) תשס"א-2000

"תו נכה" – תג שנתנה רשות הרישוי לנכה, הנושא את שם הנכה, את מספר זהותו ואת מספרי הרישוי של עד שני כלי רכב מזכים;

(תיקון מס' 1) תשס"א-2000

"נכה" – עיוור, אדם אשר רופא שהוסמך לאשר נכות על פי דין אישר לגביו בכתב אחת מאלה, או אדם שניתן לגביו אישור בכתב כאמור בסעיף 1א:

(1) שדרגת נכותו מגיעה ל-60% לפחות ותנועתו בדרכים בלי רכב עלולה לערער את מצב בריאותו;

(2) שהוא מוגבל בהליכה וזקוק לכסא גלגלים לצורך ניידותו;

(3) שהוא נכה הזקוק לרכב כאמצעי תנועה בגלל רגליו הנכות;

(תיקון מס' 1) תשס"א-2000

"רכב מזכה" – רכב שלגביו הוכיח הנכה, להנחת דעתה של רשות הרישוי, כי הוא עומד לשימושו האישי דרך קבע.

זהו החלק הראשון והעיקרי, החוק המלא יותר ארוך ומפורט ומרחיב על כל המצבים השונים החלים על הנכים ועל מי שאינו נכה ועובר על החוק. במילים פשוטות יותר – כי את הנוסח הרשמי לא תמיד קל להבין, נכה הוא מי שיש לו אישור מהמדינה להיותו נכה לאחר שנבדק על ידי ועדה רפואית מטעם המדינה (הועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי) המאשרת אחוז מסוים של נכות אשר ממנו ומעלה זכאי אותו אדם לקבל תו נכה לשם קבלת הקלות בעת נהיגה וחנייה.

תו נכה, בניגוד למה שנהוג לחשוב בקרב הציבור הרחב, יכול להנתן גם לקשישים המוגבלים או איטיים בתנועותיהם, ניצולי שואה, אוטיסטים ואנשים הסובלים מהפרעות נפש כגון אגורפוביה, חרדות ודיכאון חמורים, סרטן ומחלות כרוניות אחרות.

כלומר, כל אלה הם מצבים רפואיים הכלולים תחת ההגדרה של נכות ואשר נבדקים כל מקרה לגופו על ידי אותה ועדה רפואית. עם זאת, לא תמיד קל להוציא אישור לתו נכה מן הועדה הרפואית, גם כשלכאורה יש עמידה בכל התנאים. התהליך עלול להיות מייגע, ארוך ומתסכל ולפעמים גם לא הוגן בסופו.

ישנם כמה סוגים של תוי חניה: תו כחול שעליו סמל של כיסא גלגלים עבור נכים הזקוקים לכיסא גלגלים או רכב כאמצעי ניוד עקב לקות ברגליהם. תו שעליו משולש ירוק עבור נכים שאינם נזקקים לכיסא גלגלים.

ובנוסף, שני התווים הללו יכולים להגיע עם סמל נוסף של כלנית עליהם שמשמעותו נכי צה"ל. חשוב לדעת, שאת הבקשה לקבלת תו חניה לנכה יכול להגיש כל מי שסובל מלקות מגבילה כלשהי או מספר מחלות אשר מקשות על תנועתו ובעיקר הליכתו, או שתנועותיו מסכנות את בריאותו או שהוא מרותק לביתו, בהתאם לאישורים רפואיים הנמצאים בתוקף.

סגור לתגובות על המדריך המקוצר לקבלת תו נכה

מאת:

אסטרטגיה שיווקית וקידום אתרים זה רק כיסוי. בחיים האמיתיים אני אוסף חתולים מהרחוב ומשקיע בהם את הנשמה למרות שאני יודע שאין להם טיפת הערכה כלפיי.

פרסם באתר כ - 29 מאמרים.

.

דילוג לתוכן