איך מגדירים מטרות לאימון עם מאמן הכושר?
אז איך מתכוננים לאימון הכושר הראשון שלכם עם מאמן כושר? ישנו החלק הלוגיסטי של קניית בגדי ספורט ותיאום לוחות זמנים, וגם ישנו החלק המנטלי יותר: הגדרת היעדים והמטרות! לא תוכלו לקלוע למטרה שאתם לא רואים, ואימוני כושר ללא מטרות ברורות מאבדים מערכם וחוזקם. אז איך גם אתם תגדירו את מטרת האימון שלכם ומדוע היא חשובה כל כך?
החשיבות שבהגדרת יעדים לאימון
הגדרת היעדים והמטרות לאימון מסמנת את אחד השלבים המהותיים והחשובים ביותר לפני אימון עם מאמן כושר. כל מתאמן מתחיל להתאמן עם מאמן הכושר מסיבה אחרת, כך שהמטרות משתנות בהתאם: ישנם מתאמנים שהיעד שלהם הוא לשרוף שומנים ולרדת במשקל, ישנם מתאמנים שהגדירו לעצמם יעד של חיטוב, וגם ישנם מתאמנים שהיעד שלהם הוא להצליח לרוץ כמה קילומטרים רצוף מבלי להספיק. בעת שמגדירים יעדים, הופכים את האימון ממוקד יותר ובהתאם גם ישנה מוטיבציה לפעול למען קליעה במטרה.
היכן אתם רואים את עצמכם בעוד שנה?
את המטרות שלכם חשוב להגדיר על פני כמה מועדים: מטרה כללית לאימון שלכם, מטרות לעוד כמה חודשים ומטרות לעוד שנה. בעת שיש לכם תחנות בדרך, קל יותר לעקוב אחר ההתקדמות שלכם ובהתאם לדעת איך להמשיך את האימון: לאתגר אתכם יותר, לחזק את רמות הקושי או להישאר בתכנית הקיימת. הסתכלו על עצמכם במראה ונסו לשאול את עצמכם היכן אתם רואים את עצמכם בעוד שנה. מדובר על שאלה שמציפה תשובה חד משמעית, והיא זו שתסייע לכם להתמקד ולהיות מלאים במוטיבציה להצליח עם מאמן כושר.
עוקבים אחר כל צעד, סופרים כל הישג
אז איך סופרים הישגים ואיך יודעים כי אתם בדרך למטרה שלכם? מחשיבים גם את ההישגים הקטנים! הדרך להצלחה לא בהכרח קלה, בעיקר לא כשמדובר על הפעלת המכונה החשובה ביותר – הגוף שלכם. ניקח לדוגמא את המתאמן שהמטרה שלו היא לרוץ 15 קילומטר רצופים. מובן כי לא ניתן להגיע להישג שכזה לאחר אימון בודד, כך שחשוב לספור את ההצלחות הקטנות: את הקילומטר הראשון שבו לא בוצעה הפסקה, את חמשת הקילומטרים הראשונים ללא עצירות וכך הלאה – עד לנגיעה במטרה הגדולה.